han Správy

Výsledky testov na COVID-19 šiestich školákov sú známe: VERDIKT je jasný!

Šesť žiakov troch krajských stredných škôl v Trnave, ktorí prišli na športovom tréningu do kontaktu s pozitívne testovaným na COVID-19, sú negatívne.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky testov na COVID-19 šiestich školákov sú známe: VERDIKT je jasný!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Včera sme vás informovali v TOMTO článku, že spomínaní študenti sú v karanténe, po tom, čo prišli do kontaktu s hráčom trnavského Spartaka. No, a keďže on bol pozitívne testovaný na COVID-19, otestovali aj šesticu žiakov.

Sú v karanténe

Chlapci zostávajú naďalej v domácej karanténe, ich spolužiaci spolu z piatich tried sa do lavíc vrátia v pondelok 7. septembra. Informoval o tom predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič. Žiaci boli Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave identifikovaní ako kontakty kontaktov. S pozitívne testovaným sa stretli ešte pred začiatkom školského roka.

„V našich stredných školách platia protiepidemio­logické opatrenia – nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk a priestorov alebo meranie teploty termokamerou pri vstupe do budovy. Úrad TTSK a školy postupujú v prijímaní opatrení v spolupráci a podľa pokynov RÚVZ,“ dodal Viskupič.

FOTO: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM