han Správy

Študenti z trnavských stredných škôl sú v karanténe: Prišli do styku s hráčom Spartaka!

Šesť žiakov z troch stredných odborných škôl v Trnave bolo vo štvrtok testovaných na ochorenie COVID-19. Na tréningu prišli do kontaktu s pozitívne testovaným.

Ilustračný obrázok k článku Študenti z trnavských stredných škôl sú v karanténe: Prišli do styku s hráčom Spartaka!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Išlo o športový tréning, ktorý sa konal ešte pred začiatkom školského roka. Informoval o tom Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý je zriaďovateľom škôl.

Ide o hráča Spartaku

Pozitívne testovaný žiak, hráč Spartaka Trnava do 19 rokov, s ktorým sa kontaktovali, sa nachádza v domácej karanténe a nezúčastnil sa na otvorení školského roka a ani sa neubytoval v internáte. Dotknutí šiesti žiaci boli umiestnení takisto do domácej karantény a riaditelia škôl sa rozhodli z preventívnych dôvodov, ešte pred vyhodnotením ich testov, ponechať žiakov tried, ktoré navštevujú, doma.

„V našich stredných školách platia protiepidemio­logické opatrenia – nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk a priestorov alebo meranie teploty termokamerou pri vstupe do budovy. TTSK zváži ďalšie opatrenia po doručení výsledkov testov,“ dodal Viskupič.

Riadia sa pokynmi

Úrad TTSK a školy postupujú podľa jeho vyjadrenia v prijímaní opatrení v spolupráci a podľa pokynov regionálnych úradov verejného zdravotníctva. Klub Spartak Trnava zverejnil následne informáciu, že všetci hráči i realizačné tímy kategórií do 17 a do 19 rokov sú v domácej karanténe a budú v piatok (4. 9.) plošne testovaní.

Informoval o tom aj klub

Na oficiálnej stránke trnavského klubu už tiež informujú o tom, že ich hráč je pozitívne testovaný na COVID-19. „Z preventívnych dôvodov sa riaditelia jednotlivých škôl, ešte pred vyhodnotením testov, rozhodli ponechať žiakov dotknutých tried doma. V župných stredných školách platia protiepidemio­logické opatrenia – nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk a priestorov alebo meranie teploty termokamerou pri vstupe do budovy,“ píše fcspartaktrnava.

„Župa zváži ďalšie opatrenia po doručení výsledkov testov. Úrad TTSK a školy v prijímaní opatrení postupujú v spolupráci a podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave,“ informuje ďalej futbalový klub.

FOTO: ilustračná

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM