han Správy

VÝSTRAHA pred tropickým počasím: V TÝCHTO okresoch čakajte 38 °C!

Bude to úpek! V piatich okresoch juhozápadného Slovenska sa môže vo štvrtok (8. 7.) popoludní vyšplhať teplota na 38 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku VÝSTRAHA pred tropickým počasím: V TÝCHTO okresoch čakajte 38 °C!
Zdroj: www.pixabay.com

Ide o okresy Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Nové Zámky a Komárno. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy tretieho stupňa. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

S vysokými teplotami však treba počítať na väčšine územia. Pre celý Bratislavský a takmer celý Banskobystrický kraj a niektoré okresy Košického kraja boli predbežne vydané výstrahy druhé stupňa, teplota môže dosiahnuť 35 až 37 stupňov Celzia.

Výstrahy prvého stupňa boli vydané pre celý Trenčiansky kraj a niektoré okresy Žilinského a Prešovského kraja. Teplota sa môže miestami vyšplhať na 33 až 34 stupňov Celzia.

Výstrahy platia predbežne vo štvrtok od 14.00 do 18.00 h.


FOTO: ilustračné

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM