Júlia Vargová Kultúra

Výstup na vežu s lampášom a bezplatné prehliadky mesta: Spestrite si advent v Trnave

Najočakávanejšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia a práve v Trnave zažijete advent podľa svojich predstáv. Presvedčte sa o tom s tipmi na zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Výstup na vežu s lampášom a bezplatné prehliadky mesta: Spestrite si advent v Trnave
11
Galéria
Foto: Matúš Koprda / Zdroj: Trnava Tourism

Ako informovala Michaela Sendeková, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism, tento kúzelný čas si dokonale užijete v Trnave, v najkrajšom meste na Slovensku, ktoré vám odhalí svoj vianočný príbeh.

Nechajte sa nalákať na spájanie tradícií s moderným. Malý Rím má podľa Trnava Tourism bohatú históriu, ktorou niektoré uličky doslova sršia. Pri prechádzke rôznymi zákutiami mesta človek nadobúda pocit, akoby sa ocitol v stredoveku a o pár metrov ďalej opäť v 21. storočí.

„Presvedčte sa o tom na vlastné oči so sprievodcom v dobovom kostýme, ktorý vám porozpráva o slávnej histórii tohto kráľovského mesta,“ láka organizácia.

Prehliadky Trnavy so sprievodcom

„Keďže sa blížia vianočné sviatky, tak sme si prichystali pre všetkých predčasný darček. Prvýkrát budú prehliadky so sprievodcom zadarmo aj počas adventu. Konať sa budú každú adventnú sobotu o 16:00 hod. a priblížia vám dominanty Trnavy," pozýva Michaela Sendeková.

"Začiatok je vždy na Trojičnom námestí pod Mestskou vežou, kde na vás bude čakať sprievodca v dobovom kostýme. Nemusíte sa vopred nahlasovať a prehliadka je určená aj pre anglicky hovoriacich návštevníkov,“ upresňuje riaditeľka Trnava Tourism.

Výstup na Mestskú vežu s lampášom

Ako ďalej informuje Oblastná organizácia cestovného ruchu, v nedeľu či vo štvrtok o 17:30 a 19:00 sa zase môžete spolu so sprievodcom vydať do Mestskej veže za svetla lampášov.

Dozviete sa čo to o jej histórii a o unikátnom mechanickom hodinovom stroji, o ktorý sa niekoľko generácií stará rodina Nemčekovcov. Vypočujete si aj príbehy a legendy, ktorými je opradená a dokonalou bodkou na záver bude nádherný výhľad na rozžiarenú Trnavu.

„Odporúčame si však lístky zarezervovať vopred, nakoľko počet miest je kapacitne obmedzený. Okrem špeciálnych výstupov „Mestská veža s lampášom“ môžete vežu navštíviť v rámci Adventných trhov 7 dní v týždni,“ dodáva Michaela Sendeková.

Foto: Ilustarčné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Advent v Trnave
11
Galéria
Foto: Matúš Koprda / Zdroj: Trnava Tourism
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM