Júlia Vargová Rôzne

Zažite Advent v Trnave: Prinášame výber podujatí, ktoré si nesmiete nechať ujsť

Práve v Trnave môžete zažiť jedny z najkrajších adventných trhov na Slovensku. Nechajte sa inšpirovať tipmi od Trnava Tourism.

Ilustračný obrázok k článku Zažite Advent v Trnave: Prinášame výber podujatí, ktoré si nesmiete nechať ujsť
11
Galéria
Foto: Matúš Koprda / Zdroj: Trnava Tourism

Ako informovala Michaela Sendeková, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu, Trnava Tourism, kúzelný adventný čas sa pomaly, ale isto blíži a každý si chce naplno vychutnať jedinečnú atmosféru blížiacich sa sviatkov, dopriať si rôzne domáce dobroty, vianočný punč, varené víno či medovinu, spoznať niečo nové a hlavne byť so svojou rodinou či priateľmi.

Klzisko pre deti aj dospelých

Oblastná organizácia cestovného ruchu láka na syntetické klzisko na pešej zóne. Hneď pri ňom sa nachádza aj zázemie so šatňou a tiež bufet s občerstvením. Korčule si netreba nosiť, dajú sa jednoducho požičať.

Cena za požičanie jedného páru je 2 eurá. Klzisko bude v prevádzke každý deň od 25. novembra do 7. januára od 10:00 do 20:00, jednorazový vstup je 0,50 eur.

Adventné trhy

“Nechajte sa zlákať vianočnými koledami, vysvietenými ulicami, výrobkami od šikovných remeselníkov a vôňou domácich špecialít,“ láka Trnava Tourism.

Adventné trhy v Trnave začínajú 29. novembra o 18:00 rozsvietením vianočného stromčeka a koncertom skupiny Fragile a potrvajú až do 22. decembra na Trojičnom námestí.

Tešiť sa môžeme aj na Adventné koncerty v Kostole sv. Jakuba. Od 7. decembra potešia milovníkov dobrej hudby každý víkend do konca roka o 20:00.

Mikuláš v Trnave

“Potešte svoje deti a vezmite ich 5. decembra za Mikulášom od 17:30. Spolu s ním prídu anjeli aj čerti. Pre všetky dobré detičky budú čakať rôzne dobroty a pripravené bude pre nich aj prekvapenie v podobe koncertu," nabáda Oblastná organizácia cestovného ruchu.

"Určite však po programe neodchádzajte. Prejdite sa spoločne Trnavou a vychutnajte si toto predvianočné obdobie,“ dodáva.

Mestská veža s lampášom

Ako ďalej informuje Trnava Tourism, najkrajší výhľad na vianočnú Trnavu si užijete z Mestskej veže za svetla lampášov a so sprievodcom v historickom kostýme.

Ten vám porozpráva rôzne legendy a príbehy o jej histórii a prezradí aj niečo o unikátnom mechanickom hodinovom stroji, o ktorý sa niekoľko generácií stará rodina Nemčekovcov.

Špeciálne prehliadky sú na pláne 1., 5., 8., 12.,15. a 19. decembra o 17:00 a 19:00. Vežu však môžete v rámci Adventných trhov navštíviť 7 dní v týždni.

Otváracie hodiny Mestskej veže počas adventu:

pondelok 10:00 – 18:00
utorok 10:00 – 18:00
streda 10:00 – 18:00
štvrtok 10:00 – 17:00
piatok 10:00 – 21:30
sobota 10:00 – 21:30
nedeľa 10:00 – 17:00

Adventné prehliadky mesta

“Každú adventnú sobotu o 16:00 vám sprievodca porozpráva o „pokladoch“ a zaujímavostiach, ktoré v sebe skrýva Trnava. Verte nám, že sa pri jej objavovaní nebudete nudiť ani vy, priatelia a ani vaše deti. Začiatok je vždy na Trojičnom námestí pod Mestskou vežou, kde na vás bude čakať sprievodca v dobovom kostýme,“ opisuje Trnava Tourism a dodáva, že nie je potrebné sa vopred nahlasovať a prehliadka je určená aj pre anglicky hovoriacich návštevníkov.

Stredoveké adventné trhy

Ako informuje Trnava Tourism, od 13. do 15. decembra sa na Mikulášskom námestí pri Bazilike sv. Mikuláša budú konať jedny z najkrajších a najzaujímavejších adventných trhov na Slovensku.

„Na chvíľu sa ocitnete v stredoveku, kde vám remeselníci v dobových kostýmoch názorne ukážu, čo vyrábajú, pochutnáte si na stredovekej kuchyni, punč či čaj budete piť z krčahov v čajovni U pútnika a deti sa zabavia na drevenom kolotoči,“ opisuje organizácia a dodáva, že trhy sú unikátne aj živým adventným kalendárom, v ktorom namiesto sladkostí nájdete originálne vystúpenia tanečníkov, žonglérov a fakírov.

So sebou treba priniesť dobrú náladu a ozdoby na prichystané vianočné stromčeky.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Vychutnajte si jedinečnú atmosféru minuloročných Stredovekých adventných trhov vo videu Agentúry HECTOR.

Zdroj: YouTube.com
Advent v Trnave
11
Galéria
Foto: Matúš Koprda / Zdroj: Trnava Tourism
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM