Dominika Handzušová Rôzne

Vytiahnite korčule a bicykle: Rozlúčka s prázdninami v športovom duchu

Tak ako prázdniny začali, Trnavčania ich aj ukončia. Na korčuliach a bicykloch sa môžete prísť rozlúčiť s letom na populárnom podujatí výletom po netradičnej trase.

Ilustračný obrázok k článku Vytiahnite korčule a bicykle: Rozlúčka s prázdninami v športovom duchu
Zdroj: Dnes24.sk

Cyklisti a korčuliari v júni privítali leto prvým tohoročným podujatím PSA TT – inline & Bercajgel. Akcia sa opäť zopakuje, no v opačnom duchu – s letom sa ňou rozlúčia.

Bohatá účasť

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia v spolupráci so Zdravým mestom Trnava a bratislava inline a Bercajglom organizuje akciu už piatykrát. V ostatných dvoch rokoch sa každej jazdy mestom zúčastnilo vyše 500 aktívnych účastníkov.

Pred podujatím bude pre záujemcov pripravená škola inline. Za prítomnosti odborníkov si budú môcť zdokonaliť svoje korčuliarske zručnosti a techniku. Nasledovať už bude trasa dlhá viac ako 12 kilometrov so štartom i cieľom na Hospodárskej ulici.

Kadiaľ povedie trasa?

„Pre všetkých, ktorí si chcú na korčuliach a bicykli prejsť netradičné trasy bežne určené najmä autám,“ informujú organizátori podujatia. Bercajgel vznikal na podporu povedomia o cyklistoch. Aj vďaka tomuto projektu vznikajú ďalšie a ďalšie cyklistické chodníky. Stále ich množstvo chýba, aj na tento fakt sa snažia Bercajglisti upozorniť. PSA TT – inline & Bercajgel preto povedie po ceste, na ktorej kraľujú štvorkolesoví tátoši.

Fanúšikovia korčuľovania a cyklistiky vyštartujú spod Bernolákovej brány. Cez Hospodársku a Ulicu Terézie Vansovej si to po Kamennej ceste namieria do Kamenného mlyna. Odtiaľ budú pokračovať cez Rekreačnú, Poľovnícku a Vysokú ulicu v Bielom Kostole. Späť k Bernolákovej bráne povedie trasa cez Modranskú, Ružindolskú, Trstínsku a Hospodársku.

Pozor na uzávierky

Z dôvodu konania tohto podujatia bude v sobotu 30. augusta od 16:00 hod. do 20:00 hod. úplne uzavretá časť miestnej komunikácie. Ide parkovisko pri Bernolákovej bráne a úsek od odbočky pri spoločnosti T-PRESS na Ulici Vajanského po križovatku ulíc Radlinského a Hospodárska, cca 350 m.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM