Samospráva

Vznikla nová organizácia cestovného ruchu: Bude propagovať Trnavský kraj

Krajská organizácie cestovného ruchu podporí spoluprácu s oblastnými organizáciami. Na chod sa vyčlenil pre rok 2019 150 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Vznikla nová organizácia cestovného ruchu: Bude propagovať Trnavský kraj
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Novým impulzom pre cestovný ruch v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) je vznik krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR). Zastreší a podporí spoluprácu s oblastnými organizáciami cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany, Trnava Tourism a Žitný ostrov.

Zástupcovia OOCR spolu s predsedom TTSK Jozefom Viskupičom v utorok v Trnave podpísali zakladaciu zmluvu. Úlohou KOCR bude podpora propagácie kraja, regionálnych produktov či služieb a podpora malých a stredných podnikateľov.

„Teší ma, že systémová zmena stratégie TTSK v podpore cestovného ruchu má ďalší konkrétny výsledok. Podarilo sa nám združiť kľúčových aktérov v cestovnom ruchu v kraji a zakladáme KOCR. Považujem to za najlepší funkčný model podpory budovania Trnavského kraja ako destinácie cestovného ruchu a zároveň ako značky kvality,“ povedal Viskupič.

Úlohou KOCR bude predovšetkým podpora propagácie kraja z pohľadu cestovného ruchu a regionálnych produktov či služieb, v ktorých sa spája nielen jedinečnosť regiónu, ale aj podpora malých a stredných podnikateľov z kraja.

Chce propagovať krásy jeho regiónov, záujmom je, aby sa jednodňová turistika v rámci TTSK zmenila na dvoj- až trojdňovú pobytovú turistiku s nocľahmi.

Majú to byť dobre investované peniaze

Na chod KOCR vyčlenil TTSK pre rok 2019 150 000 eur vo svojom rozpočte, ďalšie prostriedky je možné podľa Viskupiča získať z grantových zdrojov. Peter Tremboš, predseda predstavenstva Rezort Piešťany, doplnil, že OOCR sa budú podieľať na chode krajskej organizácie každá desiatimi percentami z vybraných členských príspevkov. „Sú to peniaze, ktoré považujeme za dobre investované, a veríme, že sa nám vrátia,“ povedal.

Trnavu chcú priblížiť aj v zahraničí

KOCR podľa jeho slov dokáže zabezpečiť pre oblastné organizácie služby, ktoré nie je v ich silách financovať. „Napríklad právne služby, veď väčšinu problémov máme obdobných, alebo účasti na výstavách,“ konštatoval Tremboš. Združením prostriedkov pre propagáciu príde podľa neho k zlepšeniu propagácie a finančným úsporám. Kalman informoval, že účasťou na veľtrhoch v rámci Slovenska, ale aj v zahraničí, chcú priblížiť potenciálnym návštevníkom Trnavský kraj ako atraktívnu destináciu.

„V januári a februári sa zúčastníme na veľtrhoch v Brne, Bratislave, Budapešti, Bruseli a vo Viedni,“ uviedol. Viskupič doplnil, že KOCR chce spolupracovať aj s OOCR Záhorie, ktorá je súčasťou bratislavskej KOCR.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM