Monika Hanigovská Rôzne

Z rúk rektora si prevzali ocenenie: Trnavská univerzita vyzdvihla týchto pedagógov

Rektor TU v Trnave odovzdal slávnostne cenu Martina Palkoviča vybraným pedagógom. Cenu si prevzali štyria ocenení.

Ilustračný obrázok k článku Z rúk rektora si prevzali ocenenie: Trnavská univerzita vyzdvihla týchto pedagógov
Zdroj: TASR

Pri príležitosti Dňa učiteľov sa v utorok uskutočnila Slávnostná akadémia Trnavskej univerzity (TU), na ktorej ocenili vysokoškolských pedagógov Cenou Martina Palkoviča. Informovala riaditeľka kancelárie rektora TU Adriana Krupová.

Štyria ocenení

Ako uviedla Adriana Krupová, cenu si prevzali štyria ocenení. Za celoživotné pôsobenie v chemickom vzdelávaní mladej generácie v Trnave si získala Mária Linkešová, ďalej Peter Halama, ktorý sa vyznačuje svojou odbornosťou, obetavosťou pri vedení kvalifikačných prác.

Ako aj najdlhšie pôsobiaca pedagogička v odbore ošetrovateľstva a rehabilitácie Jana Boroňová a takisto Marek Káčer, vedúci katedry teórie práva a ústavného práva, vynikajúci pedagóg pri vzdelávaní mladých právnikov a právničiek.

Z rúk rektora TÚ

Podujatie sa uskutočnilo v aule Pazmaneum na Univerzitnom námestí. Ocenenia si laureáti prevzali počas slávnostného zhromaždenia akademickej obce TU z rúk rektora Mareka Šmida, ktorý pri tejto príležitosti zdôraznil potrebu stability a integrity TU.

Ceny sú pomenované po Martinovi Palkovičovi, piatom rektorovi pôvodnej Trnavskej univerzity v polovici 17. storočia, ktorý bol profesorom filozofie, teológie, pôsobil ako kancelár, riaditeľ knižnice, rektor seminára a riaditeľ kníhtlačiarne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM