Monika Hanigovská Rôzne

Začiatok týždňa v Trnave okolí? Pozrite si náš prehľad

Opäť sme načali nový týždeň. Počas neho si budeme môcť dopriať niekoľkých zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok týždňa v Trnave  okolí? Pozrite si náš prehľad
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Tri letušky v Paríži

8. januára o 18.30 hod., Divadlo Jána Palárika, Trnava

Vychutnajte si už dnes v Trnave divadelné predstavenie s názvom Tri letušky v Paríži, ktoré podľa slov organizátorov prináša rozmanitú spomienku na zlaté roky šesťdesiate – bez mobilov, teroristov a eur. O čom je predstavenie? Bernard je úspešný parížsky architekt, ktorý trávi čas striedavo s tromi snúbenicami – jedna je Američanka, druhá Ruska, tretia Nemka. A všetky tri sú letušky. Navzájom o sebe vôbec netušia. Bernard musí preto nepretržite sledovať letecké poriadky všetkých spoločností a jeho totálne vyčerpaná slúžka podľa príletov a odletov permanentne meniť jedálny lístok a chod domácnosti.

Timon Aténsky

9. januára o 10.00 hod., Divadlo Jána Palárika, Trnava

Dopriať dávku kultúry budeme môcť vychutnať v Malom Ríme aj na ďalší deň. Hra s antickou tematikou zobrazuje zámožného mešťana Timona, ktorý sa riadi heslom: „Miluj blížneho svojho ako seba samého“. V duchu tohto hesla štedro pomáha svojim priateľom a rozdáva všetko, čo má, až sa napokon sám dostane do finančných problémov a potrebuje pomoc. Lenže všetci jeho „priatelia“ sa mu obrátia chrbtom. Timon zostáva bez majetku, priateľov a akéhokoľvek súcitu. Utiahne sa do lesa a v absolútnej samote upadá do hlbokej nenávisti k celému ľudskému pokoleniu. Timon Aténsky vypovedá príbeh filozofických rozmerov – ako sa z dobrého a šľachetného človeka stáva zatrpknutý mizantrop odsúdený na večnú samotu.

Výstava

Do 28. januára, Galéria Jána Koniarka, Kopplova vila, Zelený kríček, Trnava

Milovníci výstav si tiež môžu prísť na svoje. Galéria Jána Koniarka ponúka náhľad tvorby Jakuba Ročeka v projekte s názvom Principie. Ako uvádzajú organizátori akcie, projekt zahŕňa súbor niekoľkých videí, 3D animácií, kresieb a priestorových inštalácií, ktoré spolu tvoria naratívny celok.

Najtemnejšia hodina

11. januára o 18.30 hod., Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Gary Oldman ako jedna z najväčších osobností 20. storočia. Winston Churchill na začiatku druhej svetovej vojny musí urobiť rozhodujúce rozhodnutie. Hrozba nemeckej invázie je bezprostredná a on ako predseda vlády Veľkej Británie musí v tejto temnej hodine v krátkej dobe zjednotiť národ a zmeniť priebeh svetových dejín.

Skalický ples

13. januára od 20.00 hod., Dom kultúry , Námestie slobody 14, Skalica

Fašiangy už prepukli aj v našom okolí. Nechajte sa zlákať na podujatie s názvom XXIV. Reprezentačný ples Skalica. Do tanca zahrá ĽH Skaličan a Tip Top Band Erika Rangla. Hosťom večera bude Robo Opatovský. Takúto udalosť si budete môcť vychutnať 13. januára v Dome kultúry Skalica. Cena vstupného a konzumného za osobu je 25 eur.

Krojový ples

13. januára od 19.00 hod., KD Radošovce

Neďaleké Radošovce zase lákajú na podujatie s názvom Krojový ples Radošovce 2018. Ten sa uskutoční pod záštitou Združenie žien Radošoviec a Viesky, v spolupráci s tamojšou obcou. Podujatie, ktoré sa bude konať 13. januára so začiatkom o 19.00 hodine v KD Radošovce, prinesie dychovú hudbu Dechová hudba Šohajka z Dolních Bojanovic a CM Demižón zo Strážnice. Tešiť sa môžete aj na tombolu a občerstvenie.

KALI & PETER PANN

13. januára od 21.00 hod., The Last Tee, Hviezdoslavova 481, Senica

V sobotu vypukne rap, ako má byť. V Senici sa ukáže KALI & PETER PANN. Support si podá DJ Plutto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM