Rôzne

Zaujímavosti, o ktorých ste asi ani netušili: Aha, aj ako sa dá s Trnavou stretnúť vo svete!

Keď to za našimi hranicami zbadáte, hneď vám srdce poskočí. S Trnavou sa dá totiž stretnúť aj vo svete a to i takto, sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosti, o ktorých ste asi ani netušili: Aha, aj ako sa dá s Trnavou stretnúť vo svete!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

S Trnavou sa dá stretnúť aj za našimi hranicami. Pri ceste do zahraničia totiž môžete naraziť na názvy ulíc či dedín s rovnomerným názvom ako má naše mesto. Veď si to pozrite spolu s nami, čo sa nám pri našom prieskume podarilo nájsť…

Začnime najprv partnerskými mestami Trnavy, medzi ktoré patria okrem iných aj nemecké Sangerhausen či ruské Balakovo. V prvom z menovaných miest sa môžete poprechádzať aj po Trnavaer Straße, v Saratovskej oblasti sa zase nachádza ulitsa Trnavskaya.

Ale vedeli ste aj o ďalších spojeniach názvu nášho mesta s inými lokalitami naprieč svetom? Tak poďme ďalej. Obce s rovnomenným názvom ako naše mesto nájdete v Slovinsku, Srbsku či v Chorvátsku.

Vráťme sa ešte na malú chvíľu k Chorvátsku, obľúbenej letnej destinácii Slovákov. Okrem už spomínanej obce sa tam nachádza aj ďalšia Trnava, ktorá predstavuje štvrť v známom meste Záhreb.

A obísť nemôžeme ani susedné Česko, veď dediny s názvom Trnava sú tam hneď dve, jedna z nich je v okrese Třebíč a tá druhá sa nachádza v okrese Zlín. A Trnava je aj časť obce Boharyně v okrese Hradec Králové. A na záver ešte jedna zaujímavosť, v takej Bosne majú dokonca aj kopec, ktorý je pomenovaný, ako inak, Trnava.

V našom článku si môžete detailne vychutnať tri vybrané lokality, ktoré v názve nesú meno Trnava a to v podobe ulice ruského mesta Balakovo, Trnavy nachádzajúcej sa v Slovinsku a tiež si nenechajte ujsť ani spomínanú štvrť v Záhrebe.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM