Samospráva

Zavar a trnavskú automobilku spojí cyklotrasa: Kraj odklepol kúpu pozemku

Trnavský samosprávny kúpi pozemok pre cyklotrasu medzi obcou Zavar a automobilkou. Na úseku pribudne aj cyklolávka.

Ilustračný obrázok k článku Zavar a trnavskú automobilku spojí cyklotrasa: Kraj odklepol kúpu pozemku
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Kúpou pozemku pre cyklotrasu k automobilke i ďalšími majetkovými záležitosťami sa zaoberalo zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom stredajšom (22. 6.) zasadnutí v Trnave.

Odobrilo aj zoznam osobností, ktorým bude v septembri udelené ocenenie krajskej samosprávy. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

Aj cyklolávka

Poslanci odsúhlasili okrem iného kúpu pozemku s cieľom realizácie cyklotrasy medzi obcou Zavar a trnavskou automobilkou Stellantis. Tým bude zabezpečené priame napojenie projektovanej cyklotrasy do obce, pričom na danom úseku pribudne aj cyklolávka. Podľa Viskupiča využijú možnosť zapojiť sa do prvej výzvy z plánu obnovy na rozvoj cyklodopravy.

„Výhodou tohto mechanizmu je, že ponúka 100-percentné financovanie z európskych zdrojov,“ uviedol.

Prečítajte si tiež

Ďalšie projekty

Zelenú dostalo preloženie žiadosti o dotáciu z Environmentálneho fondu na projekt Domova sociálnych služieb pre dospelých v Hornom Bare.

„Cieľom projektu v hodnote 421 000 eur je zvýšenie energetickej účinnosti prostredníctvom zateplenia budovy, obnovy fasády a rekonštrukcie strechy. Aj takto zlepšíme komfort klientov a urobíme ďalší krok v tvorbe zeleného kraja,“ skonštatoval Viskupič.

Spolufinancovaný bude aj projekt Domova dôchodcov a Domova sociálnych služieb pre dospelých v Seredi. V rámci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika si budú zamestnanci zariadenia vymieňať skúsenosti s kolegami s cieľom zlepšiť starostlivosť o klientov.

Zoznam laureátov Ceny TTSK v roku 2022 v oblastiach zdravotníctvo, sociálna starostlivosť, vzdelávanie, kultúra, šport, doprava a občianska spoločnosť obsahuje 29 mien ľudí, ktorí si ocenenie slávnostne prevezmú v 27. septembra 2022.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM