Monika Hanigovská Rôzne

Zaznačte si už teraz do kalendárov: TOP 10 akcií tohto leta v Trnave a okolí

Leto sa už blíži a my sme zacielili na podujatia, ktoré môžete počas neho zažiť v Trnave a okolí. Tu je výber akcií, ktoré radíme medzi top.

Ilustračný obrázok k článku Zaznačte si už teraz do kalendárov: TOP 10 akcií tohto leta v Trnave a okolí
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ekofest 2017

22. – 24. jún 2017, kino Hviezda a Amfiteáter Kamenný mlyn, Trnava

Open-air festival, ktorý ponúkne množstvo zaujímavých workshopov, prezentácií, dokumentárnych filmov, ale aj lákavých hudobných skupín. Bezplatný vstup si môžete užiť 22. a 23. júna v priestoroch kina Hviezda, kde sa predstaví bohatý program už od 08.30 hod. Voľný sprievodný program si budete môcť vychutnať aj v hoteli Koliba a to 23. júna od 16.00 hod, pričom posledný bod programu sa otvorí pre návštevníkov o 18.30 hodine.

Platený vstup sa uskutoční 24. júna v Kamennom mlyne, kde odštartuje hudobná show už od 15.30 hod., pričom posledný vstup sa uskutoční o 23.00 hodine. Milovníci zábavy a hudobných festivalov sa tak v Kamenáči môžu tešiť napríklad na INEKAFE, Zónu A, Heľenine oči, Graeme Mark Band a ďalších účinkujúcich. Okrem zábavy urobia návštevníci aj niečo pre naše mesto. Ako uvádza organizátor akcie, výťažok z EKOfestu bude opäť venovaný na životné prostredie resp. výsadbu zelene v meste.

Trnavské organové dni

28. júl – 10. september, Bazilika sv. Mikuláša, Námestie sv. Mikuláša, Trnava

V Trnave bude na programe aj hudobná lahôdka v podobe účinkovania svetových organistov, ktorí si to zamieria do nášho mesta. Ako uvádza organizátor akcie, medzinárodný festival Trnavské organové dni, ktorý privádza do Trnavy už od roku 1996 špičku hudobnej organovej scény, predstaví tentokrát v malom Ríme viacero renomovaných interpretov. Začiatky koncertov sú naplánované vždy o 20.00 hodine.

Prehľad koncertov:

  • 28. júl, piatok CORINNE SERTILLANGES, soprán / FRANCÚZSKO

    JEAN-PIERRE GRIVEAU, organ / FRANCÚZSKO

  • 06. august, nedeľa OLIMPIO MEDORI / TALIANSKO
  • 13. august, nedeľa STEFANO PELLINI / TALIANSKO
  • 20. august, nedeľa XAVIER DEPREZ / BELGICKO
  • 27. august, nedeľa ARNAU REYNÉS FLORIT / MALORKA
  • 03. september, nedeľa INES MAIDRE-AARVIK / ESTÓNSKO
  • 10. september, nedeľa DAVID DI FIORE, organ / USA

    KAMIL MIKULČÍK, recitácia / SLOVENSKO

Leto na korze

júl – august, Hlavná (Pešia zóna) Trnava

Zaujímavé podvečery zažijete aj počas projektu s názvom Leto na korze. Vychutnajte si letné podvečerné predstavenia plné hudby, tanca a rôznych kultúrnych podujatí priamo v samom srdci nášho mesta.

COUNTRYFEST BOHUNICE 2017

21. – 23. júl, Amfiteáter Jaslovské Bohunice

V lete si budete môcť dopriať napríklad aj festival v neďalekých Bohuniciach. Práve tam sa totiž uskutoční Countryfest. Tento medzinárodný hudobný festival pre celú rodinu je zameraný na žánre country, bluegrass, folk, akustickej hudby a príbuzných žánrov. Návštevníkov privíta množstvo hudobných interpretov a to v podobe hudobných formácií ako napríklad Kamelot (CZ), Cop (CZ), Nighthawk (USA/DE), Slniečko (SK), Družina (SK),Tomáš Linka a Přímá linka (CZ), Hrdza (SK), Nezmaři (CZ), Graeme Mark (IRL), Bystrík banda (SK), Taxmeni (CZ), či Peťo Luha (SK). Okrem hudobného programu si na svoje prídu aj milovníci súťaží. Našich najmenších zase môže potešiť bohatý sprievodný program.

Trnavský jazzyk

04. – 05. august, Mestský amfiteáter, Halenárska 20, Trnava

Návštevníci tohto open air festivalu si v podaní slovenských a zahraničných hudobníkov vychutnajú zmes rôznych hudobných štýlov od klasického i moderného jazzu cez fusion, chill out, etno, funk či soul, atď. Ako uvádza organizátor akcie, Trnavský jazzyk opäť ponúkne návštevníkom osobnosti domácej, no najmä zahraničnej hudobnej scény ako aj špičkových zahraničných umelcov z Českej republiky, Poľska, Nórska, Nemecka, Turecka, Indie a USA.

Na kolesách proti rakovine

6. august, Areál pod zámkom, Smolenice

Nenechajte si ujsť lákavú hudobnú akciu v známom malebnom prostredí a súčasne sa zúčastníte peknej dobročinnej myšlienky. Na charitatívnom koncerte vystúpi množstvo známych hudobných interpretov.

Slávnosti piva

18. – 19. august, Promenáda, Trnava

Milovníci zlatistého moku by mali zbystriť pozornosť. Občianske združenie Trnavská 13 uvedie opäť dvojdňovú akciu s názvom Slávnosti piva. Podľa slov samotných organizátorov sa môžu návštevníci tešiť na 100 druhov piva a pochutnať si budú môcť aj na skvelom jedle.

Trnavská brána

18. – 20. august, Trojičné námestie, Trnava

Centrum mesta ožije aj pod taktovkou festivalu Trnavská brána. Festival poteší najmä milovníkov folklóru svojou pestrou ponukou hudby, tanca a tradičných krojov. Ako informuje organizátor akcie, neoddeliteľnou súčasťou festivalu bude aj jarmok ľudových remesiel. Potešiť svoje oči tak budete môcť v prítomnosti všakovakých originálnych remeselných výrobkov. Na festivale nebudú chýbať ani tradičné miestne pochutiny a to v podobe medovníčkov a praclíkov.

Stredoveká prešovačka

1. september, Nádvorie radnice, Trnava

V prvý septembrový deň sa chystá lákavé podujatie, ktoré priblíži dávnu, ale slávnu históriu vinárstva a vinohradníctva v regióne Tirnavia prostredníctvom hraných scénok zo života vinárov. Predstavia sa aj zaujímavé súťaže v duchu vinárskej tématiky. Nádvorie radnice otvorí brány svojim návštevníkom o 17.00 hodine, pričom veselica potrvá do 22.00 hodiny.

Koncert kapely Čechomor

3. septembra, Mestský amfiteáter Trnava

Na túto septembrovú nedeľu nezabudnete. Obľúbená česká folková kapela Čechomor chystá jedinečný koncert práve na trnavskom amfiteátri. Kapela hrá originálne české, moravské aj slovenské ľudové piesne v rockovom aranžmáne.

Tradičný trnavský jarmok

7. – 10. september, Trojičné námestie a Sad Antona Bernoláka, Trnava

V našom výbere nemôže chýbať ani obľúbený trnavský jarmok. Počas štyroch dní si budú môcť jarmočiari na námestí vychutnávať napríklad ukážky ľudových remesiel, kde sa predstavia napríklad kováči, drotári, rezbári, či výrobcovia tradičných medovníkov. Na jarmoku si však prídu na svoje aj milovníci jarmočných dobrôt, kolotočov, či lákavého sprievodného programu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM