Júlia Vargová Samospráva

Žiaci sa obedov na Atómovej od septembra nedočkajú: Za stravou budú dochádzať

Zdá sa, že nová kuchyňa s jedálňou na Základnej škole na Atómovej ulici vyrastie o čosi neskôr, ako sa pôvodne predpokladalo.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci sa obedov na Atómovej od septembra nedočkajú: Za stravou budú dochádzať
Zdroj: TASR

O tom, že nová kuchyňa s jedálňou bude aj v škole na Atómovej ulici informovalo mesto na svojom webe ešte v polovici marca tohto roku. Hlavným dôvodom na túto investíciu mala byť novela zákona o dotáciách známa ako „obedy zadarmo“. Mesto vyjadrilo obavy, že počty stravníkov značne stúpnu a doterajšie stravovacie kapacity už nebudú stačiť na zabezpečenie obedov pre všetkých.

„Po zmene legislatívy už nemôžeme počítať s tým, že na Spartakovskej navaria aj pre Atómovú a obedy sa tam len prevezú a vydajú, ako to bolo doteraz," vyjadril sa svojho času vedúci odboru investičnej výstavby mestského úradu Dušan Béreš.

„Pri tom množstve jedál, s ktorým musíme počítať od septembra, kuchyňa na Spartakovskej nebude mať kapacitu na stravovanie žiakov ďalšej školy. Preto chceme čo najskôr zabezpečiť rekonštrukciu bývalej kuchyne na Atómovej, aby sme tam mali podľa možnosti už od začiatku školského roka 2019 / 2020 k dispozícii novú modernú kuchyňu a jedáleň,“ dodal.

Pôvodné plány sa však rozplynuli a realizácia projektu do začiatku školského roka sa javí ako nemožná. Ako uvádza Marta Jašureková, vedúca kancelárie primátora, verejné obstarávanie na predmetnú zákazku bolo zrušené.

Komisia podľa informácií z radnice identifikovala podozrenie na možnú kolúziu viacerých uchádzačov. „Zároveň verejný obstarávateľ dal podnet na prešetrenie podozrenia na Protimonopolný úrad SR. Verejné obstarávanie bolo bezodkladne znova vyhlásené a v súčasnosti plynie lehota na podpis zmluvy o dielo s úspešným uchádzačom,“ uvádza Jašureková.

Mesto vzhľadom na vzniknuté komplikácie predpokladá, že v ideálnom prípade budú rekonštrukčné práce ukončené do konca roka 2019. Ich realizácia začne po nadobudnutí účinnosti zmluvy o dielo.

Počas rekonštrukcie sa budú žiaci prvého stupňa stravovať v MŠ V Jame, kam sa budú presúvať pešo s pedagogickým dozorom. Žiaci druhého stupňa sa budú stravovať v ZŠ a MŠ Vančurova a budú mať zabezpečenú autobusovú dopravu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM