Dominika Handzušová Futbal

Zmiešané pocity fanúšikov: Spartak pokračuje s Vlaskom, no bez Rusova!

Trnavský futbalový klub najprv potešil svojich fanúšikov správou o zotrvaní Jána Vlaska. Do Poľska však napokon putuje ďalší z miláčikov tribún, brankár Dobrivoj Rusov.

Ilustračný obrázok k článku Zmiešané pocity fanúšikov: Spartak pokračuje s Vlaskom, no bez Rusova!
Zdroj: TASR

Úvahy o zahraničí napokon padli pre stredopoliara Jána Vlaska. So Spartakom sa dohodol na zmluve do 30. júna 2016. Svoj odchod z tímu však potvrdil brankár Dobrivoj Rusov.

Minimálne do leta

Vlasko mal ponuky zo zahraničných líg, v súvislosti s jeho odchodom sa najviac skloňovalo Poľsko. „Bol som rozhodnutý odísť, ale všetci v klube chceli, aby som tímu ešte pomohol. Súhlasil som a dohodli sme sa, že ak v lete príde zaujímavá ponuka umožnia mi prestup,“ povedal pre klubový web Vlasko. Za Spartak odohral po príchode z Liberca doposiaľ 62 ligových stretnutí, v ktorých strelil šestnásť gólov.

Na hosťovaní do konca sezóny sa definitívne dohodol trnavský Spartak s myjavským. Peter Sládek sa pripojí k mužstvu na sústredení v maďarskom Lipóte.

Rusov do Ekstraklasy

Práve v Poľsku ale bude pokračovať brankár reprezentácie do 21 rokov Dobrivoj Rusov. V pondelok by mal po lekárskych testoch podpísať trojročnú zmluvu s Piastom Gliwice. Tímu aktuálne patrí v tabuľke Ekstraklasy 10. miesto s 26 bodmi. „Vážim si ľudí okolo Spartaka, myslím, že si to zaslúžia vedieť,“ rozhodol sa prezradiť menšie tajomstvo na plese Spartaka Trnava Rusov. „Opúšťam Spartak, aj keď je mi to veľmi ľúto, ale verím, že sa raz do Trnavy vrátim.“ V Piaste sa Rusov stretne aj s ďalšími slovenskými futbalistami; obrancom Csabom Horváthom a stredopoliarom Matejom Ižvoltom.

„Určite to bude pre klub oslabenie, no spravíme všetko pre to, aby sme jeho odchod nepocítili,“ uviedol na margo prestupu pre klubový web Spartaka generálny manažér Dušan Keketi. „Pracujeme na príchode nového gólmana, mojou predstavou je, aby to bol opäť výrazný talent. Konkrétnejší budeme, keď sa rokovania pohnú dopredu,“ dodal Keketi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM