Monika Hanigovská Rôzne

Zneužili hudobníka Braňa Jobusa: Po kryptopodvode o zbohatnutí podal trestné oznámenie

Hudobník, spisovateľ a zakladateľ hudobného festivalu Vrbovské vetry Branislav Jobus sa ocitol v článku, podľa ktorého mal zbohatnúť na kryptomene Bitcoin. Umelec podal trestné oznámenie.

Ilustračný obrázok k článku Zneužili hudobníka Braňa Jobusa: Po kryptopodvode o zbohatnutí podal trestné oznámenie
2
Galéria
Zdroj: Jozef Vojčiniak

Kryptopodvod zneužil identitu hudobníka a spisovateľa Branislava Jobusa. „Minulý týždeň sa na facebooku začali objavovať odkazy na článok o tom, ako hudobník a spisovateľ Braňo Jobus zbohatol na kryptomene Bitcoin. Keďže išlo o falošné informácie a falošné profily na sociálnej sieti, ktoré majú za cieľ oklamať jej užívateľov, upozornil na to známy hudobník prostredníctvom svojho facebookového profilu," informoval náš spravodajský portál PR manažér Edo Kopček.

V utorok 29.1.2019 podal Branislav Jobus trestné oznámenie na neznámeho páchateľa na Okresnej prokuratúre v Piešťanoch.

Snaží sa zamedziť ďalšiemu šíreniu

„Ide o informácie, ktoré poškodzujú moje dobré meno a povesť. Ľudia, ktorí to robia si zrejme dali veľkú námahu, nakoľko ide o články a fotografie, ktoré majú preukazovať moju insolventnosť. Respektíve, že som mal zarobiť veľké peniaze vďaka produktu, ktorý propagujú,“ vysvetľuje Branislav Jobus.

Podľa neho je všetko realizované s cieľom zneužiť jeho osobu, aby sa niekto cudzí obohatil. „Mne ako dobromyseľnému človeku však tiež nie je jedno, že autori tých nezmyslov okrádajú ľudí,“ nahnevane opisuje Vrbovčan.

Braňo sa od začiatku, ako na sociálnej sieti podvodnú reklamu zaregistroval, snaží zamedziť jej šíreniu nahlasovaním daného účtu. „Avšak po tom, ako to docielim, o chvíľu sa objaví nová z iného zdroja,“ dodáva.

Veľmi zle to znáša, musí vysvetľovať

Umelcovi tamojší článok priťažil. „Volajú mi kamaráti, známi a pýtajú sa ma, že na čo som sa to dal nahovoriť. Ja im musím vysvetľovať, že moje fotky a moje meno bolo na tie reklamované nezmysly zneužité,“ vysvetľuje známy hudobník a autor detských rozprávok.

Rozhodol sa preto brániť nielen nahlasovaním podvodných účtov na sociálnej sieti, ale v utorok 29. januára podal aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa na Okresnej prokuratúre v Piešťanoch. „Viete, ja som ten typ človeka, ktorý by sa na niečo podobné nenechal nahovoriť ani za peniaze,“ vysvetlil nám rozhorčene.

Vrbovčan Branislav Jobus, známy aj ako Braňo Jobus je slovenský hudobník,spevák, spisovateľ, moderátor a otec hudobného festivalu známeho ako Vrbovské Vetry. Svojrázny umelec spolupracoval s hudobnými skupinami Karpatské chrbáty, Vrbovskými víťazmi či prostredníctvom hudobného projektu Abusus a sólovej tvorby Franforce a Jobus Pubertus. Vydal niekoľko publikácií ako Láskavé rozprávky, Ancijáš a jeho spanilá jazda či napríklad Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ.

OBRAZOM: Branislava Jobusa zneužili v kryptopodvode
2
Galéria
Zdroj: Jozef Vojčiniak

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM