Futbal

Zničená tribúna i trávnik: Divoké oslavy fanúšikov budú mať dohru aj pre Spartak

Škody po finále Slovenského pohára ešte stále nie sú vyčíslené. Zničené sú tribúna aj trávnik iba nedávno dokončeného futbalového štadióna.

Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska radnica počíta škody po finále Slovenského pohára, v ktorom sa 1. mája stretli mužstvá Trnavy a Žiliny. Ako o tom informoval magistrát, škody sa stále vyčísľujú. „Zrejme budú vysoké. Nejde len o vytrhané sedadlá a zdevastované zábrany. Zničený je aj nový trávnik, ktorý bol na viacerých miestach vypálený pyrotechnikou,“ skonštatoval nitriansky viceprimátor Daniel Balko.

„Nechceme skúmať, ako sa prepašovala pyrotechnika na zápas, prečo indivíduá v maskách neboli vytiahnuté z davu a súdené za porušenie zákona, ako je možné, že tisícový dav vtrhol na ihrisko medzi hráčov. Vieme, že nič z toho sa nemalo stať,“ doplnil viceprimátor.

Podľa jeho slov je dobré, že Slovenský futbalový zväz ako usporiadateľ finále zobral za všetky pochybenia zodpovednosť na seba a sľúbil škody uhradiť. „V tejto chvíli sa dokumentujú škody a po vyčíslení si ich SFZ bude žiadať od klubov, ktorých fanúšikovia tieto škody spôsobili,“ upresnila Monika Jurigová, tlačová hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu.

Dohru by mal mať i vstup fanúšikov na trávnik. „Na základe správy delegáta sa vstupom fanúšikov na trávnik bude zaoberať Disciplinárna komisia SFZ,“ dodala hovorkyňa SFZ.

Foto: ilustračné

Fanúšikovia počas finále Slovnaft Cup-u v Nitre
19
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM