BTW Správy Samospráva

Župa predáva nevyužívanú budovu. Viskupič odmietol jediného záujemcu

Hlasovať o osude bývalého domu Trnavského osvetového strediska budú poslanci na mimoriadnom zasadnutí Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Župa predáva nevyužívanú budovu. Viskupič odmietol jediného záujemcu
Zdroj: facebook.com/TrnavskyKraj

Zastupiteľstvo, ktoré sa uskutoční v stredu 29. júla bude opätovne riešiť predaj majetku samosprávy, vyplýva to zo zverejnených informácií programu zasadnutia.

Konkrétne ide o budovu bývalého sídla Trnavského osvetového strediska na Bratislavskej ulici v Trnave. Poslanci na zasadnutí 24. júna schválili predaj majetku víťazovi obchodnej verejnej súťaže za celkovú kúpnu cenu 80 080 eur.

Uznesenie predseda TTSK Jozef Viskupič nepodpísal.

„V zmysle zákona môže predseda využiť svoje právo pozastaviť výkon uznesenia, ak sa domnieva, že uznesenie je nevýhodné,“ uvádza sa v zdôvodnení.

Budova sa predávala prvýkrát, doručená bola iba jedna ponuka a jej výška len mierne prekročila 50 percent hodnoty znaleckého posudku.

„Je nevýhodné pre TTSK predmetný majetok predať za navrhnutú sumu. Je predpoklad, že zaradením nehnuteľnosti do ďalšieho kola súťaže bude predložená výhodnejšia cenová ponuka,“ pokračuje zdôvodnenie.

O predaji budovy bývalého sídla Trnavského osvetového strediska sa bude preto hlasovať opätovne. Komisia hospodárenia a nakladania s majetkom prerokovala materiál bez pripomienok, Rada TTSK neodporúča schváliť návrh uznesenia o predaji.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM