Júlia Vargová Rôzne

Ako žiť v Trnave udržateľnejšie? Berte piknikové koše, bude sa Promovať za klímu

Informácie o zmene klímy sa na nás valia z každej strany. V promenáde sa počas pikniku dozvieme ako sa takáto zmena dotkne našich životov, a čo s tým môžeme robiť.

Ilustračný obrázok k článku Ako žiť v Trnave udržateľnejšie? Berte piknikové koše, bude sa Promovať za klímu
Zdroj: TASR

Ľadovce sa topia, hladiny morí sa dvíhajú, katastrofické scenáre, aké poznáme z hollywoodskych filmov sa stávajú realitou. Podujatie Piknikujeme za klímu sa v príjemnom prostredí parku Antona Bernoláka pokúsi v rámci príjemného posedenia v tráve zodpovedať otázky, ktoré „hýbu svetom“. Ako sa ale takáto zmena dotkne našich životov? Vieme s tým vôbec niečo spraviť alebo je všetko stratené?

Organizátori vyzývajú všetkých, ktorým záleží na budúcnosti ľudstva a našej planéty, aby sa k nim pridali už v sobotu 27. júla od 16:00 do 22:00 v Bernolákovom sa­de.

Každý jeden čin sa počíta, každý z nás vie prispieť k tak potrebnej zmene. „Spolu si preto prakticky ukážeme ako sa dá v našej, krásnej Trnave žiť udržateľnejšie,“ uvádza organizačný tím na fecebookovom profile podujatia.

„Vezmite deku, piknikový kôš s občerstvením, detičky či kamošov a v priateľskej atmosfére promy si príďte vypočuť inšpiratívne prednášky, užiť si workshopy pre všetky vekové skupiny a nakoniec večernú premietačku,“ lákajú organizátori dodávajúc, že na mieste budete môcť spoznať rôzne lokálne iniciatívy, ku ktorým si budete môcť prisadnúť a porozprávať sa o ich aktivitách.

„V Trnave máme totižto obrovské množstvo dobrých ľudí a prevádzok, ktorým záleží na životnom prostredí a pomáhajú tak nám všetkým žiť udržateľnejšie,“ ozrejmujú organizátori. Prednášky si pripravia Extinction Rebellion Slovakia, Ecovengers, PureLove, PACK – LESS, SaUvedom a Natália Jedličková. Workshopy pre malých i veľkých chystajú PureLove, Dorotka Rovná, ŽITO s projektom Bez plastu na trh. Príjemnú atmosféru podujatia doplní spev Mirky Kronerovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM