Správy

Centrum Trnavy opäť zaplnili predajcovia: Začala sa nová sezóna Mestského TRHU

V piatok a v sobotu sa v Trnave koná prvý mestský trh v tomto roku. Stánky budú pod mestskou vežou na Trojičnom námestí a Hlavnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Trnavy opäť zaplnili predajcovia: Začala sa nová sezóna Mestského TRHU
Zdroj: Správa majetku mesta Trnava, p.o.

Po zimnej prestávke sa v piatok (16. 2.) začala v Trnave nová sezóna mestského trhu. Otvorený bude pod mestskou vežou na Trojičnom námestí a Hlavnej ulici vždy v piatok a sobotu od 7.00 do 11.00 h, informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

Mestský trh sa od leta roku 2022 presťahoval z plochy pri zimnom štadióne do centra mesta, jeho predajné pulty zakaždým na potrebný čas správca trhoviska dovezie a po skončení odváža. Zámerom bolo oživiť víkendové dopoludnia v Trnave po vzore mnohých európskych miest.

Prečítajte si tiež

Parkovanie počas trhu

Trnavčania zmenu trhoviska ťažko prijímali, no teraz už býva hojne navštevované. Volajú však po väčšej kontrole tých trhovníkov, ktorí sa pokúšajú vydávať zakúpené i dovozové ovocie a zeleninu za produkt domácich výrobcov.

Bonusom pre nakupujúcich je možnosť zapožičať si vozíky na prepravu ťažších nákupov k autu. „Pripomíname, že parkovanie v centre mesta je v sobotu doobeda, teda počas konania trhu, zadarmo,“ dodala hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM