Monika Hanigovská Rôzne

Deň otvorených dverí na školách v Trnavskej župe: Tieto privítajú žiakov aj rodičov

Stredné školy pozývajú na svoj Deň otvorených dverí. Prinášame zoznam škôl, ktoré verejnosti otvoria svoje brány.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí na školách v Trnavskej župe: Tieto privítajú žiakov aj rodičov
Zdroj: TASR

Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja počas februára lákajú žiakov deviateho ročníka základných škôl ale aj rodičov na svoj Deň otvorených dverí, počas ktorého odprezentujú nielen študijné programy.

Lákať budú na prezentácie odborov, technické novinky, praktické ukážky, možnosti uplatnenia na trhu, workshopy a oveľa viac. Pozrite si aktuálny prehľad škôl.

Deň otvorených dverí na stredných školách

  • 4.- 8.2 Stredná zdravotnícka škola – Egészségügyi Középiskola Dunajská Streda
  • 4.- 22.2 Stredná odborná škola obchodu a služieb Zoltána Kodálya v Galante
  • 6.- 8.2. Stredná odborná škola, Námestie Svätého Martina v Holíči
  • 12.2. Gymnázium Ármina Vámbéryho s VJM v Dunajskej Strede
  • 13.2. Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera Piešťany
  • 14.2. Gymnázium Imre Madácha v Šamoríne
  • 14.2. Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave
  • 14.2. Stredná odborná škola obchodu a služieb v Trnave
  • 14.2. Stredná odborná škola Rakovice
  • 20.2. Gymnázium F. V. Sasinka Skalica
  • 21.2. Stredná zdravotnícka škola Daxnerova v Trnave

Stredná zdravotnícka škola – Egészségügyi Középiskola bude vítať záujemcov o štúdium na tamojšej škole v čase od 08.00 do 15.00 hod.

Stredná odborná škola obchodu a služieb pozýva žiakov a rodičov základných škôl na Dni otvorených dverí v priestoroch školy a na pracoviskách praktického vyučovania a to v čase od 08.00 do 13.00 hod. „Každý návštevník sa dozvie informácie o štúdiu, o duálnom vzdelávaní, o odbornej praxi, o možnostiach zamestnania i pokračovania v ďalšom štúdiu,“ informuje odborná škola na sociálnej sieti.

Stredná odborná škola v Holíči si pripravila bohatý program a to v čase od 08.00 do 15.00 hod. Škola odprezentuje barmanskú show, morské špeciality, novú telocvičňu ale aj ukážky vyučovania, ako lietanie s dronom, modernú diagnostiku elektronických systémov áut, virtuálnu realitu, podnikanie v cestovnom ruchu pomocou cvičných firiem a oveľa viac. Viac informácii TU.

Do DOD sa zapojila aj Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera Piešťany. Prezentáciu svojich odborov uskutoční od 9.00 do 13.00 hod. Pre žiakov 9. ročníka pripravia ukážku prípravy miešaných nápojov, kávy a flambovania, ukážky práce s čokoládou, workshopy a tvorivé dielne. Pripravená bude aj prehliadka školy. Viac informácii TU.

Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku bude pre verejnosť v rámci DOD otvorená v čase od 09.00 do 13.00 hod.

Stredná odborná škola obchodu a služieb v Trnave ponúkne bohatý program s názvom Deň remesiel pre všetkých ôsmakov a deviatakov v čase od 09.00 do 14.00 hod. Škola o 10.00 hod. predstaví mini súťaž čašníkov a od 10.00 do 14.00 hod. sa uskutočnia rôzne súťaže na jednotlivých stanovištiach. Počas celej prezentácie budú v škole rozmiestnené predajné stánky, kde si budú môcť návštevníci zakúpiť výrobky žiakov.

Aj Gymnázium F. V. Sasinka sa predvedie počas Dňa otvorených dverí Fakulty riadenia a informatiky. Škola bude vítať záujemcov o štúdium od 10.00 hod., pričom ponúkne náhľad v trendoch IT, ukáže spoluprácu v praxi, študijné príležitosti, moderné laboratória ale napríklad aj to, ako sa dokážu baviť študenti na tamojšej škole

O možnostiach štúdia sa bude môcť diskutovať aj na Strednej zdravotníckej škole v Trnave. “V čase od 10.00 do 14.00 zodpovieme na otázky o možnostiach štúdia na našej škole, príďte si pozrieť priestory, ktorými škola disponuje,“ informuje škola.

Valentínsky Deň otvorených dverí si pripravila Stredná odborná škola Rakovice. Vo svojich priestoroch ponúkne od 8.00 do 16.00 hod. prezentáciu študijných a učebných odborov, výstavu s názvom Kvetinové šperky a ukážky valentínskeho aranžovania. Počas dňa sa uskutoční prehliadka školy a workshop s názvom výroba valentínskych dekorácií.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM