Júlia Vargová Kultúra Rôzne

Dobrodružná cesta pre všetky deti: Pod Smolenickým zámkom ožijú rozprávky

Les pod Smolenickým zámkom už čoskoro obývajú víly, vodník a iné rozprávkové bytosti. Príďte osláviť Deň detí Cestou rozprávkovým lesom.

Ilustračný obrázok k článku Dobrodružná cesta pre všetky deti: Pod Smolenickým zámkom ožijú rozprávky
Zdroj: Trnava Tourism

„Pri príležitosti MDD pozývame všetky deti a rodičov na našu tradičnú Cestu rozprávkovým lesom. Na ceste krásnym prostredím smolenickej prírody stretnete mnoho rozprávkových bytostí, ktoré Vás budú sprevádzať pri plnení úloh našou smolenickou rozprávkou,“ uvádzajú organizátori na oficiálnom facebookovom profile podujatia.

Na cestu plnú dobrodružstva sa deti budú môcť vydať v nedeľu 2. júna od 9:00 do 14:00.

„V cieli na zámku bude deti čakať zaslúžená sladká odmena a kráľovská rodina, s ktorou sa môžu odfotiť,“ dodávajú. Areál pod zámkom láka predovšetkým krásnym prostredím. To doplní desať stanovíšť, na ktorých tí najmenší nájdu kopu zábavy spojenej so súťažami.

Rozprávkové postavy povedú malých dobrodruhov až na zámok, kde na nich bude čakať samotný pán kráľ so svojou kráľovnou. O neopakovateľné zážitky sa postarajú magické bytosti prebývajúce v lese. Nepôjde však len o dobré víly a princezné. Na deti si počkajú i zbojníci či baby jagy. „Zdolať budú musieť neľahké úlohy, ktoré preveria ich fyzickú zdatnosť a potrápia aj ich hlávky,“ informuje o podujatí Trnava Tourism. Odmenou za zvládnutie neľahkých úloh bude sladká odmena.

Usporiadateľom podujatia je Obec Smolenice, ktorá už viac ako dve desaťročia láka malých aj veľkých zo širokého okolia. „Príďte si vychutnať príjemné dopoludnie s vašou rodinou, zabaviť sa a oddýchnuť si v malebnom prostredí Malých Karpát,“ láka Oblastná Organizácia cestovného ruchu a dodáva, že zábavné a miestami i strašidelné putovanie rozprávkovým lesom si nostalgicky pripomínajú aj rodičia. „Koniec koncov, obľúbené podujatie sa každoročne organizuje už viac ako 20 rokov!“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM