Dominika Handzušová Rôzne

Dočkali sme sa: V Trnave otvárajú stálu farmársku tržnicu

Prvá krytá farmárska tržnica vznikla na mieste bývalej diskotéky na Zelenom kríčku. Bude ponúkať produkciu domácich výrobcov regiónu Trnavy i širšieho okolia.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sme sa: V Trnave otvárajú stálu farmársku tržnicu
Zdroj: Dnes24.sk

Prvá krytá farmárska tržnica v Trnave otvorí svoje brány pre zákazníkov v sobotu 28. februára. Okrem stánkov stálych predajcov v nej nakupujúci budú môcť nájsť aj pulty s príležitostným predajom zdravých potravín.

Trnavská tržnica bude otvorená každý deň okrem nedele od 6:00 hod. do 18:00 hod. Predajná plocha má 300 štvorcových metrov.

Špeciálne trhy k sviatkom

V prvý deň bude v ponuke Trnavskej tržnice ovocie, zelenina, med, byliny, koreniny, hydina, sirupy, džemy a ďalšie produkty. „Plánujeme organizovať špeciálne trhy k všetkým veľkým tradičným slovenským sviatkom, ako Vianoce, Veľká noc, fašiangy a podobne. Vtedy obohatíme ponuku o potraviny, ktoré sa k nim viažu,“ uviedla Vanesa Kováčová zo spoločnosti, ktorá tržnicu prevádzkuje.

Organizátori uvažujú aj nad aktivitami ako workshopy či prednášky na tému zdravý spôsob života. „Aj napríklad koncertné vystúpenia. Ak sa niekomu náš priestor bude pozdávať vhodný na koncert, nebudeme sa brániť,“ povedala Kováčová.

Na koho sa môžete tešiť?

Organizátori prostredníctvom svojho profilu na facebooku lákajú fanúšikov na otvorenie postupným odhaľovaním mien jednotlivých predajcov. Zatiaľ prezradili, že kúpiť si tu budete môcť obľúbené dobroty ako sajder Jablčnô, konzervované výrobky Čongrády či Miškine domáce džemy. Do tržnice zavíta aj rodina zo Senca, ktorá chce naučiť ľudí pestovať si aloevera doma.

Foto: Trnavská tržnica

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM