Monika Hanigovská Rôzne

Jarné prázdniny v Trnave? Deti sa nemusia nudiť doma, nechajte sa inšpirovať...

Jarné prázdniny už začali a bolo by na škodu presedieť ich doma. Prinášame vám hneď niekoľko inšpirácií, ako ich trnavskí školáci môžu stráviť.

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny v Trnave? Deti sa nemusia nudiť doma, nechajte sa inšpirovať...
10
Galéria
Zdroj: TASR

Jarné prázdniny v našom kraji začali už v pondelok 20. februára. Deti sa tak aj v Trnave dočkali vytúženého voľna, no rodičom môže tento týždeň vryť nejednu vrásku pri hľadaní nejakej tej aktivity. Ak stále premýšľate, ako vašim detvákom vyplniť čas, zísť sa vám môžu naše tipy na to, čo sa dá v Trnave zažiť.

Zábava každý deň

Jednou z možností, ako stráviť voľné dni počas jarných prázdnin, je program s názvom Jarné prázdniny s Kalokagatiou. Pre všetkých športových, zvedavých, či tvorivých prázdninujúcich Trnavčanov pripravilo už spomínane centrum voľného času zaujímavý program, ktorý bude lákať až do konca jarných prázdnin, teda do 25. 2, pričom rôzne záujmové činnosti si budú môcť deti vychutnať od 09.00 do 15.00 hodiny. Na čo sa dá tešiť? Prázdninujúci sa môžu vyjašiť pri stolnom tenise, zahrať si na airhockey, kinect, či kalčeto alebo sa nechať zvábiť tvorivými dielňami, spoločenskými hrami aj rozprávkovým dopoludním. Pre najmenších je pripravený detský kútik.

Príde aj kúzelník

Aj Trnavské materské centrum pripravilo zaujímavý program. Okrem herne a ihriska, ktoré býva otvorené bežne od pondelka do piatku v čase od 09.00 – 12.00 a v pondelok ešte od 16.00 – 18.00 hod., môžu rodičia spolu s deťmi zažiť akciu s názvom Najlepší detský karneval s kúzelníkom Ivanom. Interaktívna show s množstvom humoru, zábavy a občerstvením sa uskutoční v už spomínanom centre dňa 22.2. a to od 16.00 do 18.30 hodiny. Ako spomína organizátor akcie, lístky je potrebné si zakúpiť vopred.

Voľno si deti môžu aktívne užiť aj cez víkend. V renovovanej budove Západoslovenského múzea v Trnave sa totiž otvorí VI. ročník Školy ľudových remesiel, ktorý ponúkne pre väčšie kreatívne deti ale aj ich rodičov 25. februára o 14. 00 hodine kurz plstenia. Túto starobylú technológiu spracovania ovčej vlny priblíži majsterka ľudovej umeleckej výroby Jarmila Rybánska z Bratislavy. Majsterka bude súčasne aj kurzom sprevádzať. Záujemcovia o tento kurz si vyskúšajú plstenie mokrou i suchou technológiou. Naučené poznatky zhmotnia napríklad do tvorby dekoratívneho obrázku, či puzdra na mobil.

Rodičia, ktorí plánujú byť cez jarné prázdniny s deťmi doma, môžu v prípade priaznivého počasia zájsť napríklad aj na výlet. Za krásami pritom netreba cestovať ďaleko. Pozrite si naše tipy na pekné výlety na neďaleké hrady. V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť, aké zaujímavé miesta ukrývajú.

FOTO: Štyri hrady v okolí Trnavy, ktoré by mal spoznať každý
10
Galéria
Foto: Dominika Handzušová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM