Dominika Handzušová Rôzne

Kúpaliská horúčavy vítajú: Návštevnosť sa postupne zvyšuje

V lete 2013 bolo správcom kúpalísk v Trnave sveta žiť. Sezónu uzavreli ako rekordnú. V tej aktuálnej boli návštevy spočiatku približne polovičné. Horúčavy ale tento fakt vylepšujú.

Ilustračný obrázok k článku Kúpaliská horúčavy vítajú: Návštevnosť sa postupne zvyšuje
Foto: Dominika Handzušová

Kamenáč si postupne získava späť dôveru Trnavčanov. Je tu príjemné prírodné prostredie a nízke vstupné. Rodiny spájajú návštevu kúpaliska s výletom na bicykli.

Kúpalisko, ktorého tradícia už trvá nejaké to desaťročie, však mnohí považujú za zastaralé. Mladí čoraz viac smerujú na jazerá do Senca a vítajú každú správu z nekonečného seriálu o výstavbe akvaparku. Napriek mnohým faktorom ale minulý rok kúpalisko v Kamennom mlyne hlásilo najvyššiu dennú návštevu nad tri tisícky. V prvej polovici aktuálnej sezóny takýto počet predstavuje približne tretinu doterajšej návštevy.

Návštevy približne polovičné

„Minulý rok v tomto období sme mali celkovú návštevu cez 20 tisíc. Teraz je to približne polovica,“ poznamenal správca kúpaliska v Kamennom mlyne, Peter Pejkovič, ktorý však očakáva zlepšenie. Rekordná sezóna skončila napokon číslom 60 tisíc. Aj v nej sa najmä spočiatku čakalo na oteplenie.

Počasie nepustí

Teraz je situácia iná. Teplé až horúce dni striedajú búrky a dažde. „Vodu sme museli niekoľkokrát vypustiť a znova napustiť, aby nám nezozelenala,“ povedal Pejkovič. Premenlivé počasie nekrytým kúpaliskám nepraje.

Zo dňa na deň sa návštevy výrazne menia. Môže tu byť nátresk v horúčave a na druhý deň ľudí vyženie búrka, takže pod slnečníkom sedí len zodpovedný plavčík. Je však možné, že aj toto leto ešte padne nejaký ten rekord.

V galérii si môžete pozrieť, ako vyzerá kúpalisko v teplé dni a koľko budete mať miesta, keď je vonku pod mrakom.

Kúpalisko Kamenáč
8
Galéria
Foto: Dominika Handzušová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM