Lucia Lauková Krimi

Nešťastná školáčka PLAKALA policajtovi do telefónu: Trápili ju problémy v škole

Žiačka s plačom volala na linku 158. Policajtom sa zdôverila, že ma problémy v škole.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastná školáčka PLAKALA policajtovi do telefónu: Trápili ju problémy v škole
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Operačný dôstojník, tím ľudí okolo neho a nakoniec aj hliadka PMJ pomohli 12-ročnej školáčke zvládnuť jej emočne náročnú situáciu. Hovor, ktorý prijal policajt na operačnom stredisku, bol plný plaču a náreku. „Mladá slečna volala o pomoc, nevedela si rady a situáciu „údajne kvôli škole“ veľmi sama nezvládala,“ priblížila trnavská polícia.

Policajt mladé dievča poprosil, aby sa párkrát nadýchla, upokojila a keď si získal jej dôveru, spolu si prešli celú jej situáciu.

Prečítajte si tiež

„Na základe vhodných otázok ju postupne presvedčil, aby mu povedala, kde sa nachádza a kým jeho kolegovia z operačného strediska pracovali na jej lokalizácii a vyslaní hliadky prvého kontaktu, policajt s ňou bol neustále v kontakte,“ uvádza polícia.

Na miesto vyslalo operačné stredisko trnavskú hliadku PMJ. Aby dievčinu policajti nevystrašili, presunuli sa k nej úplne potichu a pomaly.

„Keď operačný dôstojník počul hlas policajtov, s mladou slečnou sa rozlúčil a situáciu si prevzali policajti v teréne. Tí vyrozumeli rodičov a stav dieťaťa konzultovali záchranári aj so špecialistom,“ dodáva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM