BTW Správy Samospráva

Nové nápady Trnavčanov dostali stopku. A nie je to len o peniazoch

Trnavská radnica stopla tohtoročný participatívny rozpočet, ktorý zapája obyvateľov do zlepšovania kvality života v meste.

Ilustračný obrázok k článku Nové nápady Trnavčanov dostali stopku. A nie je to len o peniazoch
Zdroj: Mesto Trnava

Piaty ročník participatívneho rozpočtu pre Trnavu mesto spustilo vo februári. Počas jari mali prebehnúť stretnutia participatívnych komunít. Avšak, ako o tom informovala hovorkyňa mesta Veronika Majtánová, stretnutia z dôvodu koronakrízy neprebehli a časový plán jednotlivých fáz participatívneho rozpočtu bol narušený.

Muselo dôjsť k odkladu?

Participatívny rozpočet pre Trnavu mesto neruší, iba ho posunulo na budúci rok. Podľa Majtánovej bolo prioritou radnice v súvislosti s koronakrízou udržať chod samosprávy, riešiť jej financovanie a zabezpečovanie kompetencií a povinností voči obyvateľstvu.

Mesto škrtalo platy, mnohé dotácie, ako aj niektoré plánované investície.

„S optimizmom veríme, že to najhoršie je za nami, do budúcnosti je však treba byť obozretný. Po posúdení všetkých faktorov sa preto mesto Trnava rozhodlo pozastaviť piaty ročník participatívneho rozpočtu a pokračovať v budúcom roku,“ povedala.

Projekty pokračujú

Tie projekty, ktoré získali vďaka hlasovaníu Trnavčanov dotáciu od mesta, sa uskutočnia.

„Projekty, ktoré obyvatelia vlani podporili svojimi hlasmi, sa tento rok realizujú bez väčších zmien. Aj v roku 2020, ktorý si všetci budeme pamätať ako rok pandémie, ktorá zmenila naše životy, sa tak dočkáme výsledkov snahy a aktivity šikovných Trnavčanov a Trnavčaniek,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM