Aktualizované BTW Správy Samospráva

Chcete sa zbaviť veľkého odpadu? Mesto vám pomôže

Už žiadne výhovorky, prečo vyhadzovať objemný odpad na stojiská k smetiakom! Mesto pristaví veľkokapacitné kontajnery.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa zbaviť veľkého odpadu? Mesto vám pomôže
Zdroj: TASR

Obyvatelia Linčianskej majú možnosť zbaviť sa objemného odpadu. Počas víkendu 18. a 19. júla budú na sídlisku pristavené veľkokapacitné kontajnery. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Podľa primátora Trnavy Petra Bročku je táto akcia príležitosťou, ako sa môžu ľudia bez väčšej námahy zbaviť toho, čo už doma nepotrebujú. "Žiaľ, nie každý využíva zberné dvory, hoci ich máme na každom sídlisku. Nábytok či iné rozmerné odpady teda často končia pri kontajneroch. Vďaka tejto možnosti odľahčíme životné prostredie od nesprávne vyhodeného odpadu.“ povedal.

Čo tam patrí

Do veľkokapacitného kontajnera odporúča mesto vhadzovať hlavne objemný odpad z domácnosti či garáže ako sú napríklad dvere a okná vrátane skla, nábytok, koberce, bicykle (tie však radšej darujte do charitatívnej zbierky Bicykel do každej rodiny) alebo hračky.

A čo nie

Zakázané je do kontajnera vhadzovať stavebný odpad, výkopovú zeminu, záhradný odpad, elektrozariadenia, batérie a akumulátory, farby a laky, tekutý odpad, nebezpečný odpad alebo pneumatiky.

Kde ich nájdete

Kontajnery pristaví Mesto Trnava na viacerých miestach sídliska Linčianska. Nájdete ich na Jiráskovej pri bytovom dome č. 24, na Generála Goliana pri bývalom zbernom dvore a tiež pri sídle Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a na Slovanskej ulici.

„Umiestnené budú na zelených plochách, aby nezaberali parkovacie miesta a aby sa predišlo poškodeniu okolostojacich vozidiel,“ prezradila hovorkyňa.

„Ak sa koncept osvedčí, budeme postupne pokračovať na všetkých sídliskách,“ uzavrel primátor.

Zdroj: Mesto Trnava
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM