Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Zeber vreco, uprac chlív! To je názov akcie, do ktorej sa môžete zapojiť aj vy

Pri príležitosti Svetového čistiaceho dňa chystá hlohovská komunita DOZOR HC svojráznu fraštackú akciu. Zapojiť sa môže každý, komu nie je ľahostajné životné prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Zeber vreco, uprac chlív! To je názov akcie, do ktorej sa môžete zapojiť aj vy
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 15. septembra sa koná Svetový čistiaci deň ( WORLD CLEANUP DAY ), do ktorého sa zapojí 150 krajín a jeho ambíciou je pritiahnuť 5% populácie do upratovania prírody a okolia.

Fraštacká komunita ľudí DOZOR HC (Dobrovoľný Občasný Zber Odpadkov Rukami), ktorá dlhodobo pracuje na zlepšení stavu životného prostredia najmä zberom odpadkov, sa rozhodla taktiež priložiť ruku k dielu a zapojiť sa spôsobom im vlastným – fraštackým.

Cieľom akcie Zeber vreco a uprac chlív!, ktorá sa uskutoční v sobotu 15.9., bude upratať rôzne lokality po meste. Výber lokality bude tentokrát na samotných účastníkoch zberu odpadkov. Zraz bude o 9:00 hodine na Námestí sv. Michala pri pamätníku SNP, kde bude na účastníkov čakať koordinátor, ktorý im rozdá vrecia a rukavice.

“Využívame WORLD CLEANUP DAY, aby sme trochu dostali medzi Hlohovčanov, že aj chvíľka času venovaného prírode a svojmu okoliu robí veľa a ak sa ešte uskutoční v hojnom počte, môžeme mať čisto raz-dva. Začali sme už celoročnou udalosťou – Každý deň zdvihnem zo zeme aspoň jeden odpadok – ktorú v našej komunite praktikujeme a nezostáva to iba pri ,,jednom" odpadku,” priblížil hlavnú myšlienku akcie jej autor Brian Brestovanský.

Zároveň všetkých vyzýva, aby nezostali ľahostajní k životnému prostrediu, každá minúta, ktorú venujete čisteniu okolia, v ktorom žijete, sa počíta:

“Vašou prácou bude už len sa vybrať na vami vytipovanú lokalitu, ktorá vám ve Fraštáku alebo v Beresegu leží na srdci a upratať ju. Výsledok nám môžete aj odfotiť a poslať do správy a my ho následne po akcii so všetkými ostatnými zverejníme. Zvoz odpadu z jednotlivých lokalít ešte dohodneme. Aj polhodinka vášho času, milí priatelia, spraví veľa pre čistejšie mesto a prírodu – preto ZEBER VRECO a UPRAC CHLÍV!” dodáva Brian.

Foto: DOZOR HC

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM