Ľubomír Hudačko Samospráva

Primátor o odvolaní náčelníka Mestskej polície: Je načase sa prebudiť do roku 2020

Mestské zastupiteľstvo odvolalo dlhoročného náčelníka Mestskej polície Trnava Igora Kelešiho. Vo funkcii pôsobil úplne od začiatku.

Ilustračný obrázok k článku Primátor o odvolaní náčelníka Mestskej polície: Je načase sa prebudiť do roku 2020
Zdroj: TASR

Odvolanie MsZ urobilo na návrh primátora Petra Bročku, ktorý žiadal mimo avizovaného programu zaradiť tento bod do utorkovej schôdze. Za odvolanie hlasovalo 19 a proti nemu bolo sedem poslancov.

Nevie si to predstaviť

Ako dôvod odvolania Bročka na zasadnutí uviedol, že si už nedokáže predstaviť spoluprácu s aktuálnym vedením MsP. Povedal, že MsP pracuje na úrovni 90. rokov a je načase, aby sa prebudila do roku 2020.

Podľa jeho slov bude nasledovať audit a následne nová organizačná štruktúra MsP Trnava.

Keleši bol prvým a zatiaľ jediným náčelníkom MsP od jej vzniku.

Za náčelníka sa postavilo petíciou 56 pracovníkov MsP, poslanecký zbor listom oslovil aj Ján Andrejko, prezident Združenia náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska.

Pôsobil tam 25 rokov

Vyzdvihol Kelešiho prácu v prospech MsP i združenia, ktorého je prvým viceprezidentom, jeho dlhoročné skúsenosti, spoluprácu, za čo bol ocenený viacerými oceneniami.

Keleši je aktuálne aj členom expertnej skupiny na tvorbu legislatívy pre elimináciu diváckeho násilia. V MsP Trnava pôsobil 25 rokov, od jej založenia. V súčasnosti si čerpá dovolenku, čo bolo dôvodom jeho neprítomnosti na schôdzi MsZ.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM