Kultúra Rôzne

Remeselníci zaplnia Kúpeľný ostrov: V Piešťanoch ukážu ľudové umelecké remeslá

Čipkárky, drotári, rezbári a mnohí ďalší prídu na jedenásty ročník podujatia Ľudové umelecké remeslá.

Ilustračný obrázok k článku Remeselníci zaplnia Kúpeľný ostrov: V Piešťanoch ukážu ľudové umelecké remeslá
8
Galéria
Zdroj: TASR

Jedenásty ročník podujatia Ľudové umelecké remeslá sa uskutoční na Kúpeľnom ostrove od 17. do 19. mája. Informovalo o tom občianske združenie Tradičné ľudové umelecké remeslá, ktoré podujatie organizuje.

„Našou snahou je odlíšiť sa od tradičných jarmokov, od podujatí pod názvami stredoveké hry či dobýjanie hradu, pri ktorých nakoniec všetko skonči pri zhluku technickej zábavy a pri gastronomických stánkoch. Remeselníci sú zväčša na pokraji záujmu. My sme sa rozhodli pre niečo iné, a tým je ukázať krásu ľudového remesla. Každý remeselník je u nás na prvom mieste,“ uviedol predseda združenia Miloš Kunkel.

Okrem domácich remeselníkov prídu na 11. ročník aj majstri zo zahraničia. Medzi nimi kováči, keramikári, košikári a ďalší. „Pozvanie doposiaľ prijali remeselníci z Čiech a Moravy, Poľska, Srbska, Švédska, Belgicka, Chorvátska, Macedónska, Číny, Maďarska, Izraela a Slovinska,“ dodáva organizátor.

„Mladí objavujú a starší spomínajú. Veď každoročne môžu vidieť až 50 druhov remesiel,“ doplnil o podujatí Kunkel. Návštevníci Kúpeľného ostrova sa podľa jeho slov môžu tešiť aj na krojovaný sprievod mestom, detský jarmok a bábkové divadlo.

Foto: ilustračné

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť predchádzajúce podujatie oživujúce ľudové umelecké remeslá.

Piešťany ožili remeslami, kúpeľné mesto zaplnili zvedavci
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM