Monika Hanigovská Rôzne

Rozhovor s Trénerom roka, D. Sawickim: Športovec, ktorý trénuje trnavské deti, FOTO

Trnavská župa aj tento rok ocenila najlepších športovcov. Medzi nimi sa ocitol aj tréner Taekwon-Do Trnava, Trnavčan Dominik Sawicki.

Zdroj: YouTube.com

Výsledky ankety Športovec roka Trnavského samosprávneho kraja za rok 2018 sú už známe. Medzi najlepšími ocenenými športovcami sa ocitol aj trnavský tréner Taekwon-Do Trnava Dominik Sawicki.

Prinášame vám rozhovor o jeho dojmoch pri preberaní ocenenia ale aj o tom, čo pre neho takáto pocta znamená.

Čo pre teba vôbec znamená ocenenie Tréner roka?

Znamená to pre mňa veľa. Predovšetkým to, že si niekto všimol moju prácu a prácu mojich asistentov, ktorí mi pomáhajú. Som už držiteľom niekoľkých ocenení, ale toto je pre mňa asi najviac hodnotné, pretože nepochádza čisto z komunity Taekwon-Do, ale z komunity trnavského kraja. Je to známka toho, že sa Taekwon-Do stále zviditeľňuje. V Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) je veľmi veľa športových klubov, bojových klubov a taký istý počet je aj trénerov a asistentov, preto je pre mňa toto ocenenie tak významne. Samozrejme ho nepovažujem len za svoj úspech, beriem ho predovšetkým ako úspech celého klubu.

„Vždy som chcel budovať klub ako jednu veľkú rodinu, plnú priateľov a pevných pút, preto ocenenie beriem ako výhru celého klubu, teda mojej rodiny,“ vyznal sa pre náš spravodajský portál čerstvý Tréner roka.

Očakával si to?

Popravde moc nie, pôvodne sme nečakali nejaký výsledok. Samozrejme ma to veľmi potešilo, hlavne to, že klub sa vďaka tomu zviditeľní. Mali sme spolu tri návrhy, ktoré sa podali, ale nečakali sme, že by niektorý vyhral. Išlo skôr o zviditeľnenie Taekwon-Da a klubu, aby TTSK videl, že po celý rok tvrdo pracujeme, učíme žiakov, rozvíjame Taekwon-Do v Trnave a že TTSK s Trnavou reprezentujeme najlepšie ako vieme.

Mal si počas slávnostného odovzdávania trému?

No, popravde zo začiatku a ani počas vyhodnotenia ostatných nie. Po vyhlásení svojho mena a kategórie to už bola iná pesnička. Tréma samozrejme bola, cítil som sa hrdo a vďačne, za získanie ocenenia a myslel som na svojich žiakov, ako im večer na tréningu ukážem, čo sme spoločne dosiahli. Najlepšie som sa cítil, keď som preberal ocenenie z rúk predsedu TTSK od pána Vyskupiča a vážim si jeho podpory, ktorú dal nielen nášmu klubu, ale všetkým klubom kraji, že podporuje všetkých a každý jeden šport, ktorý sa tu robí. O samotných návrhoch vedelo minimum ľudí a o vyhratí ešte menej. Takže to bolo skôr také prekvapenie.

„Tvoje“ deti s tebou všetko prežívajú…ako tomu bolo teraz?

Moje resp. naše deti prežívajú so mnou, naozaj veľa vecí v rámci Taekwon-Do, či už súťažne alebo tréningovo. Podporujeme sa a dopĺňame sa navzájom. Ja a moji asistenti, sa im snažíme dávať čo najviac a rozvíjať ich, ako sa len dá. Tentokrát to bola menšia zmena. O návrhoch, ktoré boli podane vedeli len tí, ktorí ho navrhovali a podávali. Bola to veľmi malá skupina ľudí. Naši žiaci o tom vedeli v deň vyhlasovania, ale až vo večerných hodinách na tréningu. Samozrejme sme si navzájom pogratulovali a poďakoval som im za skvelý kolektív a prácu, ktorú odviedli pod mojim vedením a vedením mojich asistentov.

OBRAZOM: Dominik Sawicki pri preberaní ocenenia Tréner roka
4
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM