Júlia Vargová Rôzne Správy

SPP pripravuje rekonštrukciu: Zastarané a nevyhovujúce plynovody prerobia

Rekonštrukcia sa týka plynovodov na uliciach Bernolákova, Sladovnícka, Hattalova, Nobelova, Vančurova, Daxnerova a Nitrianska v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku SPP pripravuje rekonštrukciu: Zastarané a nevyhovujúce plynovody prerobia
8
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Prerábať majú plynovody s nevyhovujúcim technickým stavom na takmer trojkilometrovom úseku. Naplánovaná je tiež obnova zastaraných oceľových plynovodov s častým výskytom porúch.

Nové plynovody budú v súbehu s tými už existujúcimi, resp. v ochrannom pásme plynovodov. „Účelom navrhovanej stavby je zaistiť spoľahlivú a bezpečnú prevádzku STL plynovodov a prípojok, navrhovaná hladina časti STL plynovod bude 100kPa,“ oznamuje Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) vo verejnom vyhlásení zverejnenom na webe mesta.

„Nové STL plynovody a STL pripojovacie plynovody budú vybudované z polyetylénu PE 100 RC, SDR 17,6, SDR 11 rôznej dimenzie,“ dodáva SPP.

Trasy rekonštruovaných plynovodov budú podľa predloženej projektovej dokumentácie vedené v komunikáciách, v chodníkoch a v nespevnených plochách. Povrchy, ktorých sa prerábka bude týkať, budú po ukončení zemných prác uvedené do pôvodného stavu.

Stavebné konanie je ešte len na začiatku. Návrh prerokujú na ústnom pojednávaní 25.marca.

Rekonštrukcia plynovodu
8
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM