Správy

TIP na víkend: Pri Trnave sa bude konať tajomný Nočný MEDOKVAS

Sobotný večer v Smoleniciach bude patriť podujatiu Nočný Medokvas. Návštevníci sa majú na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku TIP na víkend: Pri Trnave sa bude konať tajomný Nočný MEDOKVAS
7
Galéria
Zdroj: Včelovina Smolenice

V Smoleniciach sa bude v sobotu 15. októbra konať festival jedla, piva a medoviny, tzv. Nočný Medokvas. Podujatie sa uskutoční v areáli rodinného medovinárstva Včelovina na Továrenskej ulici. Prebiehať bude od 17.00 do 22.00 hodiny.

Okrem dobrého jedla a medoviny nebude chýbať aj tematicky nasvietená včelárska záhrada.

Prečítajte si tiež

Medokvas sa tradične koná trikrát do roka, na jar a v lete ho sprevádza živá hudba a bylinková záhrada je vtedy plná pestrofarebných kvetov.

Jesenná verzia festivalu sa odohráva po zotmení a má úplne inú atmosféru, ktorú budú dotvárať desiatky svetelných efektov.

„Trochu tajomný, magický svet pestrofarebne vysvietených stromov, kríkov a bylín navodí veľmi odlišný zážitok a nočné podujatie si z roka na rok získava väčšiu obľubu,“ hovorí Pavol Kudláč, majiteľ medovinárstva Včelovina a organizátor podujatia.

Pod nočnou oblohou

Návštevníci festivalu budú môcť počas večera ochutnať rôzne druhy slovenskej medoviny a medových nápojov a nebudú chýbať prehliadky priestorov výroby.

„Nočný Medokvas bude mať aj svoj vlastný Včelovina Cocktail Bar, v ktorom miešané drinky z našich produktov namieša Róbert Šajtlava, ktorý v roku 2019 získal ocenenie barovej osobnosti roka,“ dodáva Pavol Kudláč.

Podujatie sa odohráva pod nočnou oblohou v pozadí s vysvietenou siluetou romantického Smolenického zámku vystupujúcou z karpatských lesov. Organizátori mysleli aj na deti, pre ktoré pripravili hry aj maľovanie na tvár.

Horúca medovina aj burčiak

Vo včelárskej záhrade návštevníci nájdu aj stánky s občerstvením, v ktorých budú podávať burgre, francúzske palacinky, slovenské buchty či klasické alebo vegetariánske ta­cos.

„Tak ako je dobrou tradíciou, budete môcť ochutnať mnoho druhov medoviny a medový burčiak. Môžete sa osviežiť medovými pivečkami a medovým sajdrom, či výbornými limonádami, alebo zahriať horúcou medovinkou či čajíkom,“ priblížili organizátori.

Deti do 6 rokov majú vstupné na festival zdarma. Deti do 18 rokov za 1 euro. Dospelí si môžu lístky zakúpiť aj v predpredaji za 5 eur, na mieste budú stáť 7 eur. V cene vstupenky je kupón na nákup fliaš v hodnote 2 eur a sklený pohár v hodnote 2,5 eur. Výťažok podujatia bude už tradične použitý na ďalší rozvoj projektu Včelárskej záhrady.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nočný Medokvas v Smoleniciach
7
Galéria
Zdroj: Včelovina Smolenice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM