Lucia Lauková Správy

TIPY na jesenný výlet: Smolenický zámok aj jaskyňa Driny budú otvorené aj v októbri

Kam na jesennú turistiku? Za pamiatkami či krásnou prírodou nemusíte chodiť ďaleko.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na jesenný výlet: Smolenický zámok aj jaskyňa Driny budú otvorené aj v októbri
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov , Lesy SR

Zaujímavé turistické miesta ako Smolenický zámok či jaskyňa Driny zostávajú otvorené aj počas mesiaca október. Na nenáročnú turistiku či cyklotúry, počas jesene, sú vhodné dobre prístupné trasy v Malých Karpatoch v okolí obce Smolenice, neďaleko Trnavy.

Okrem turistických miest, ktoré sa tu nachádzajú, ako jediná sprístupnená jaskyňa na Západnom Slovensku – jaskyňa Driny alebo Smolenický zámok, sa obec stáva vyhľadávanou víkendovou výletnou destináciou pre jej výhodnú infraštruktúru.

Smolenický zámok je otvorený každý víkend od 11:00 do 17:00. Prehliadky sa konajú každú celú hodinu.

Prečítajte si tiež

Jaskyňa Driny

Smolenice sú dostupné vlakovým spojením aj autobusovou dopravou. „Smerom od vlakovej stanice vedie turistický chodník do jaskyne Driny, okolo rekreačnej oblasti Jahodník po zelenej značenej turistickej trase, alebo na vrchol kopca Driny, z ktorého je výhľad na celé okolie,“ hovorí Alexander Prostinák, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Jaskyňa Driny, ktorá je jedinou prístupnou jaskyňou na západnom Slovensku, zostáva otvorená pre verejnosť aj počas mesiaca október.

„Vstupy sú každý deň okrem pondelka od 10:00 do 14:30 h. V jaskyni je priemerná teplota 7 stupňov Celzia, preto odporúčame návštevníkom teplejšie oblečenie,“ hovorí Peter Zvonár, správca jaskyne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM