Správy

Trnava bude patriť vývojárom: Tímy budú mať 48 hodín na vytvorenie počítačovej hry

Počas 48 hodín Trnava Game Jam vzniknú digitálne hry. Prihlásiť sa môžu aj jednotlivci.

Ilustračný obrázok k článku Trnava bude patriť vývojárom: Tímy budú mať 48 hodín na vytvorenie počítačovej hry
Zdroj: Unsplash.com

Pre milovníkov a tvorcov videohier je pripravený 48-hodinový hrací festival Trnava Game Jam, počas ktorého vytvoria súťažné tímy hrateľné digitálne hry na vopred zvolenú tému. TASR o tom informovala vedúca Katedry digitálnych hier Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave Magdaléna Švecová.

Rivalita ide do úzadia

Game jam je vhodná platforma, kde sa môžu tvorcovia veľa naučiť nielen v rámci tímu, ale aj od ostatných zúčastnených vývojárov. Keďže majú vopred zadanú tému, vznikajú tiež veľmi inovatívne a kreatívne spracovania. „Okrem kreativity býva často rozhodujúcim faktorom zohratosť samotného tímu, ale aj družstiev navzájom. Rivalita tu ide do úzadia a tímy si chcú skôr vzájomne pomáhať a inšpirovať sa,“ uviedla Švecová.

Môžete sa prihlásiť

„Herný jam je podobný tomu hudobnému. Každý člen vývojárskeho tímu, či už grafik, programátor alebo zvukár, sa snaží čo najlepšie uplatniť svoje schopnosti, aby zostal v harmónii s ostatnými,“ doplnil organizátor podujatia Michal Kabát.

„Prihlásiť sa je možné ako tím alebo ako jednotlivec na https://forms.gle/…pt9JDZnb1ob9. V druhom prípade organizátori nájdu každému vhodný tím,“ informoval Kabát.

Podujatie sa uskutoční od 30. júna do 2. júla. Projekt podporil Fond na podporu umenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM