Správy

Trnava je lídrom v osádzaní polopodzemných kontajnerov: Pribudli na ďalších uliciach

Stále viac Trnavčanov môže využívať polopodzemné kontajnery. Mesto ich osadilo v ďalších lokalitách.

Ilustračný obrázok k článku Trnava je lídrom v osádzaní polopodzemných kontajnerov: Pribudli na ďalších uliciach
Foto: Tibor Pekarčík / Zdroj: Mesto Trnava

V uliciach Trnavy pribudli ďalšie polopodzemné kontajnery. „Najnovšie ich mesto vybudovalo na Saleziánskej, Veternej, Rovnej a Poštovej. Nadzemná časť týchto kontajnerov je na všetkých stojiskách kruhového pôdorysu," informuje mesto Trnava s tým, že staré smetné nádoby budú z týchto lokalít v krátkej dobe odstránené.

Kde pribudli?

„Odpadky teraz nerozfúka ani vietor a neporovnateľne lepší je aj ich vzhľad. Tieto kontajnery tiež budú vybavené senzormi, ktoré budú signalizovať, ak sa smetné nádoby úplne naplnia,“ povedal pre web mesta Jozef Gabriel z investičného odboru.

Najnovšie polopodzemné kontajnery nájdete na uliciach: Saleziánska 28, Saleziánska 38, Rovná 4, Poštová 8, Poštová 26, Veterná 29 a Veterná 21.

Prečítajte si tiež

Osadia ďalšie

V celej Trnave začali polopodzemné kontajnery pribúdať v roku 2016. Mesto ich chce postupne osadiť na všetkých sídliskách.

„Na Slovensku sme v budovaní polopodzemných stojísk jednoznačným lídrom,“ povedal pre web mesta Trnava k zámeru viceprimátor Tibor Pekarčík.

Postupne budú pribúdať nielen kruhové, ale aj štvorcové stojiská na ulici A. Kubinu, Kalinčiakova, J. Bottu, Rovná a Veterná.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM