Správy

Trnavské cintoríny budú otvorené dlhšie: Na Dušičky bude premávať mimoriadna linka

Mimoriadna zberná linka číslo 25 bude premávať 1. novembra každú hodinu. Cintoríny budú otvorené dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Trnavské cintoríny budú otvorené dlhšie: Na Dušičky bude premávať mimoriadna linka
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Mimoriadnu autobusovú linku a predĺžené otváracie hodiny cintorínov zabezpečilo mesto Trnava pre nadchádzajúci Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Mimoriadna zberná linka číslo 25 z Kopánky cez Špačinskú, sídlisko Družba, železničnú stanicu, Hospodársku, Prednádražie a Študentskú na cintoríny na Ulici Terézie Vansovej a v Kamennom mlyne bude premávať iba 1. novembra a to v hodinových intervaloch. Keďže autobus prejde podstatnú časť mesta, jeho jazda na trase z koncových zastávok potrvá takmer hodinu a bude mať 29 zastávok.

Linka supluje nedávno zrušenú linku číslo 13, ktorá k cintorínom premávala.

Prečítajte si tiež

Otváracie hodiny

Cintoríny budú otvorené od 7.00 do 22.00 h od štvrtka 26. októbra do piatka 10. novembra. Radnica tradične očakáva zvýšenú návštevnosť, pre bezpečnosť posilní mestská polícia hliadky. „Upozorňujeme, že na parkovanie pri cintorínoch môžu návštevníci tak ako v predchádzajúce roky využiť len parkoviská a parkovacie plochy na to určené,“ uviedla hovorkyňa.

Mesto sa zároveň opätovne obracia na návštevníkov pietnych miest, aby zvážili použitie výzdoby hrobov z prírodných materiálov. „Ozdoby a sviečky z takýchto materiálov dokážeme odseparovať a nebudú zbytočne putovať na skládku. Sklenené kahance či svietniky môžeme používať opakovane, ich plastové a kovové časti je možné odseparovať do príslušného kontajnera. Živé kvety bez plastových obalov, stužiek a drôtikov, kvety z kvetináčov, burinu, lístie či konáriky môžeme vytriediť do nádoby na triedený odpad,“ doplnila Majtánová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk

🪦UCTITE SI PAMIATKU ZOSNULÝCH AJ BEZ AUTA 1. novembra si pripomíname Sviatok všetkých svätých. V tento deň sa...

Posted by Mesto Trnava on Wednesday, October 18, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM