Samospráva

Trnavský primátor Bročka sa nechce vzdať myšlienky úveru na modernizáciu Slávie

Peter Bročka chce predkladať na zasadnutia zastupiteľstva materiál o vzatí úveru na rekonštrukciu športového areálu Slávia dovtedy, kým ho poslanci neodsúhlasia.

Ilustračný obrázok k článku Trnavský primátor Bročka sa nechce vzdať myšlienky úveru na modernizáciu Slávie
Zdroj: TASR

Na zasadnutí v utorok 14. decembra totiž tento zámer neprešiel v hlasovaní o jeden hlas. Argumenty, že výhodná úroková sadzba banky by umožnila hradiť úver prichádzajúcimi splátkami od vlastníka akvaparku za odpredaný pozemok, nenašli odozvu u dostatočného počtu poslancov.

„Budeme pokračovať v príprave projektovej dokumentácie a vo februári tam bude tento bod opäť. Budem ho dávať každé zastupiteľstvo, až kým poslancov nepresvedčím,“ povedal v stredu trnavský primátor Peter Bročka. Dodal, že verí, že keď si s niektorými poslancami „sadnú, pôjdu sa pozrieť na miesto, ukáže im vizualizácie, možno sa stretnú aj so zástupcami športových klubov na Slávii, zmenia svoj názor“.

Bročka uviedol, že neporozumel úplne rozhodnutiu niektorých poslancov nehlasovať za návrh. Pri predaji mestského pozemku pod akvapark bola totiž radnica priamo zaviazaná použiť získané prostriedky iba v prospech Slávie. Z úveru by sa modernizácia areálu, ktorý patrí k najrozsiahlejším spomedzi krajských miest, mohla urobiť počas jedného roka. Inak bude možné každý rok robiť čiastkové práce podľa možností rozpočtu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM