Správy

Trnavu čaká veľké upratovanie: Mesto sa zapojí do Svetového čistiaceho dňa

Tretia septembrová sobota bude aj v Trnave patriť veľkému upratovaniu. Cieľom bude odstránenie hromadných smetísk a nelegálnych skládok.

Ilustračný obrázok k článku Trnavu čaká veľké upratovanie: Mesto sa zapojí do Svetového čistiaceho dňa
Zdroj: TASR/František Iván

V sobotu 17. septembra sa na Slovensku uskutoční piaty ročník podujatia s názvom Svetový čistiaci deň (World Cleanup Day), ktorého oficiálnym organizátorom je iniciatíva Upracme Slovensko.

K iniciatíve sa pripojí aj Trnava. „Upratovať sa opäť môže v ktorýkoľvek iný deň v okolí tohto dátumu, dôležité je zapojiť sa. Pridali sme sa aj my, Mesto Trnava spolu s dobrovoľníkmi, ktorí prejavili záujem,“ informuje mesto na svojom webe.

Prečítajte si tiež

Zamestnanci aj žiaci

Už túto stredu, 14. septembra dopoludnia, sa zamestnanci trnavskej potravinárskej firmy stretnú v Kamennom mlyne, aby vyčistili okolie riečky Parná od nelegálnych skládok i drobného odpadu.

Ďalšiu samostatnú aktivitu si pripravila aj základná škola na Vančurovej ulici. Žiaci troch tried a priatelia školy dajú do poriadku Parčík na Družbe v piatok 23. septembra.

Pomôcky budú pripravené

Mesto zabezpečí pre dobrovoľníkov vrecia na odpad, pracovné rukavice a iné pomôcky.

„Vyzbieraný odpad bude zhromaždení na vopred určenom mieste a o jeho odvoz a spracovanie sa postará mesto,“ uvádza radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM