Monika Hanigovská Rôzne

Turisti v Trnave vedia rozosmiať... Hlášky, ktoré vám vyvolajú úsmev na perách

Trnavu navštevujú aj zahraniční turisti. A niekedy ich slová veru vedia domácich rozosmiať. Veď sledujte tieto hlášky z nášho mesta...

Ilustračný obrázok k článku Turisti v Trnave vedia rozosmiať... Hlášky, ktoré vám vyvolajú úsmev na perách
Zdroj: TASR

V našom meste možno naraziť nielen na domácich obyvateľov, ale aj ľudí z iných slovenských miest a obcí, ktorí sa u nás rozhodli napríklad pracovať či študovať. V Trnave však možno stretnúť aj turistov. A niektorí z tých zahraničných svojou zvedavosťou a priamosťou dokážu občas vyčarovať okoloidúcim Trnavčanom, ale aj sprievodcom, úsmevy na perách.

Naša redakcia zaostrila pozornosť práve na zahraničných jednotlivcov, či skupinky turistov, ktorí zavítali do nášho mesta. A niektorí sa naozaj postarali o vtipné výroky. Prinášame vám hneď niekoľko takýchto úsmevných hlášok.

Turistická reakcia na názov nášho mesta: „Kde v Trnave bolo to tŕnie?“

Japonská turistka chodí okolo mestskej veže v Trnave a čosi evidentne hľadá. „Prosím, poviete mi, ako sa dostanem do výťahu mestskej veže, nemôžem ho nájsť,“ vypadne z nej napokon.

„Trnavčania si vystavali domy z mestského opevnenia?“ spýtal sa zvedavý Angličan pri pozorovaní tehlových domov stojacich neďaleko mestského opevnenia na Michalskej ulici. Tie však boli postavené, ako každý správny Trnavčan vie, len nedávno.

„Rozprávam po taliansky, ale… nikto mi vo vašom meste nerozumie,“ začudovala sa v takzvanom Malom Ríme smutne mladá Talianka.

„Na námestí vidím nejakú vázu a kde nájdem Kráľovskú fontánu, o ktorej ste nám rozprávala?“ Pričom turista ukazuje na Kráľovskú fontánu, ktorú premenoval na vázu.

„Trnavu volajú Malý Rím. Uvidíme aj niečo rímske?“, natešene sa pýtala so záujmom o naše mesto staršia Turkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM