Krimi

Najvyšší súd rozhodol: Exšéf trnavskej krajskej polície zostáva stíhaný na slobode

Národná kriminálna agentúra zasahovala koncom marca v súvislosti s drogovým biznisom. Obvineniu čelia aj policajní funkcionári.

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší súd rozhodol:  Exšéf trnavskej krajskej polície zostáva stíhaný na slobode
Zdroj: TASR/Martin Macko

Obvinený bývalý riaditeľ trnavskej krajskej polície Bystrík S. zostáva stíhaný na slobode. Rovnako aj šéf okresnej polície v Trnave Rastislav G. Na pondelkovom verejnom zasadnutí o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR.

TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Alexandra Važanová. Dvojica bola zadržaná v rámci policajnej akcie Chikara 2.

Požiadal o civil

„Najvyšší súd dospel k záveru, že v tomto štádiu konania u obvineného Rastislava G. dôvody kolúznej a preventívnej väzby a u obvineného Bystríka S. dôvody kolúznej väzby nie sú dané,“ uviedla hovorkyňa s tým, že súd ponechal oboch obvinených na slobode. Rastislav G. má dočasne pozastavený výkon štátnej služby, požiadal o odchod do civilu.

Prečítajte si tiež

Drogový biznis

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala 22. marca v rámci akcie Chikara 2 súvisiacej s drogovým biznisom na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja. Obvinila 16 osôb, niektoré súbežne z viacerých trestných činov.

Väčšina z nich čelí obvineniam z drogových trestných činov. Obvinenia boli vznesené aj zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, prijímania úplatku či z prečinu podplácania.

Jedna osoba je obvinená i zo zločinu hrubého nátlaku v štádiu prípravy a jedna zo zločinu vydierania. Do väzby bolo prvostupňovým Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) vzatých šesť osôb.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM