Krimi

V dodávke objavili 14 utečencov: Vodič sa dal na ÚTEK, ukryl sa v poli

Štrnásť utečencov zo Sýrie v dodávke s maďarským evidenčným číslom objavili v noci na štvrtok príslušníci colného úradu.

Ilustračný obrázok k článku V dodávke objavili 14 utečencov: Vodič sa dal na ÚTEK, ukryl sa v poli
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Príslušníci Colného úradu (CÚ) Trnava vykonávali medzi Veľkým Mederom a Dunajskou Stredou bežnú kontrolu zameranú na daňový dozor a colný dohľad.

Dal sa na útek

Vodičom bol občan Moldavska, ktorý sa colníkom snažil uniknúť. Informovala o tom hovorkyňa CÚ Trnava Iveta Zlochová.

„Pred obcou Dolný Bar hliadka autu dávala znamenie, že má služobné vozidlo nasledovať. Vodič však náhle strhol riadenie do poľa a začal s vozidlom unikať. Hliadka začala dodávku v poli prenasledovať,“ opísala Zlochová.

Prečítajte si tiež

Našli aj vodiča

Následne vodič auto zastavil a dal sa na útek. Po otvorení úložného priestoru dodávky v ňom hliadka našla utečencov. Po približne pol hodine vypátrala aj vodiča, ktorý sa ukrýval v poli.

„Ležal na bruchu v trávnatom poraste. Podľa vyjadrenia nájdených osôb majú všetci pochádzať zo Sýrie,“ doplnila Zlochová.

Príslušníci finančnej správy zo stanice Veľký Meder privolali políciu a nájdené osoby jej odovzdali. „Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície momentálne vykonáva ďalšie procesné úkony. Za posledné dva mesiace ide už o tretí prípad zistenia nelegálnych migrantov trnavskými príslušníkmi finančnej správy,“ informovala hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM