Správy

V Trnave aj v Hlohovci: Krajskí poslanci rozhodovali o prevode majetku

Krajskí poslanci rozhodovali o majetkových prevodoch. Zamerali sa na nehnuteľnosti v areáli bývalej Obchodnej akadémie v Hlohovci a časť majetku v areáli bývalého Školského hospodárstva v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave aj v Hlohovci: Krajskí poslanci rozhodovali o prevode majetku
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) rokovali na svojom poslednom zasadnutí aj o prevodoch krajského majetku. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.

Moderné centrum

Nehnuteľný majetok v areáli bývalej Obchodnej akadémie v Hlohovci bol zverený do správy Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých Pastuchov s cieľom prípravy vybudovania špecializovaného zariadenia sociálnych služieb.

„Má pri ňom vzniknúť aj moderné zdravotnícke centrum pod hlavičkou spoločnosti Zdravá župa. Cieľom je prepojiť sociálnu a zdravotnú starostlivosť, ako aj reagovať na dopyt po starostlivosti v dočasne nedostatkových špecializáciách,“ informoval samosprávny kraj.

Prečítajte si tiež

Na čo využijú peniaze?

Zastupiteľstvo schválilo predaj časti prebytočného a neupotrebiteľného majetku nachádzajúceho sa v areáli bývalého Školského hospodárstva v Trnave. Poslanci boli informovaní aj o zámere na predaj hospodárskych zvierat, ktorých chov je finančne neudržateľný bez štátnych dotácií a masívnych investícií do vybavenia.

„Získané finančné prostriedky samospráva plánuje investovať tak do modernizácie priľahlej Strednej odbornej školy (SOŠ) poľnohospodárstva a služieb na vidieku, ako aj do vybudovania verejnosti prístupnej ekofarmy v záujme zachovania možností na praktické vyučovanie,“ uviedol odbor komunikácie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM