Monika Hanigovská Rôzne

V Trnave s originálnou atmosférou: Živý adventný kalendár pútal malých i veľkých

Odštartoval v premiére na Mikulášskom námestí. Živý adventný kalendár priniesol zážitky aj vtipné scénky.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave s originálnou atmosférou: Živý adventný kalendár pútal malých i veľkých
23
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou Stredovekých vianočných trhov na Mikulášskom námestí bol aj tzv. živý adventný kalendár. Ten si mohli okoloidúci vychutnať od piatka 15. decembra do nedele 17. decembra. Pozrite sa s nami naň bližšie.

Video: Monika Hanigovská / Zdroj: YouTube.com

Neprehliadnuteľná dvojposchodová drevená stavba, s rozmermi šesť krát štyri metre so štyrmi dverami a orlojom ponúkla návštevníkom originálne predstavenia a to všetko za sprievodu ukazujúcej ručičky a pútavého zvuku.

Počas piatku a víkendu si mohli návštevníci tamojších trhov doslovne z neho vychutnať napríklad predstavenie žonglérov, šermiarov, tancujúceho Mikuláša a jeho pomocníkov, či napríklad tanečníčok s kruhmi.

Zmajstrovali si ho sami

Drevená stavba pútala pomerne z veľkej vzdialenosti aj maľbami a gotickými prvkami. „Celá tá idea okolo toho, stavba a konštrukcia je z našej dielne. Na kalendári sa nachádzajú maľby. Pri nich sme sa nechali inšpirovať stredovekými obrázkami. Namaľovali sme ich podľa istých originálov, tak isto zdobenie, či napríklad klenby sú urobené podľa presných historických originálov určitých stavieb,“ vysvetlil nám Bystrík Holeček z agentúry Hector, pričom ďalej prezradil, že práca na takomto kalendári trvala približne tri mesiace.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Takýto adventný kalendár sa podľa jeho slov predstavil po prvýkrát nielen v Trnave ale na Slovensku vôbec. Predstavenia v ňom sa však stihli predviesť v rakúskom mestečku Traiskirchen a vo Viedni.

OBRAZOM: Živý adventný kalendár v premiére na Mikulášskom námestí
23
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM