Dominika Handzušová Rôzne

Virtuálna ochutnávka: Trnavská Tržnica sa teší veľkému záujmu

Ešte ju ani neotvorili a už sa jej na facebooku nevedeli dočkať mnohí Trnavčania. Na mieste bývalej diskotéky vyrástla Tržnica, pozrite sa, ako sa s priestorom organizátori vysporiadali a čo tu ponúkajú rôzni stánkari.

Ilustračný obrázok k článku Virtuálna ochutnávka: Trnavská Tržnica sa teší veľkému záujmu
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavskú Tržnicu v sobotu 28. februára oficiálne otvorili. Okrem nedele má byť otvorená každý deň od šiestej do šiestej a tak by ste mohli stihnúť nákupy aj po návrate zo zamestnania. Otváracie hodiny jednotlivých predajcov sa však trochu môžu líšiť. Stánok s hydinou napríklad v sobotu na poludnie už zíval prázdnotou – svoj tovar veľmi rýchlo vypredal.

Zabudnite na zelovoc

Najmä mäso, ovocie a zeleninu tu očakávali zástancovia tradičných tržníc, kde svoje produkty predávajú osvedčení predajcovia z vlastných záhrad a fariem. Organizátori sa tak chcú vyhnúť nechvalne preslávenému Rínku so stánkarmi, ktorí ovocie nakúpia v hypermarketoch a vydávajú za svoje.

„Čakala som, že tu bude viac zeleniny a ovocia,“ vyznala sa jedna zo starších paní pri odchode z novootvorenej Tržnice. Tá totiž ponúkala zatiaľ jediný stánok so spomínaným tovarom. Tržnica chce ponúkať zeleninu a ovocie v bio kvalite z vlastných záhrad a také produkty majú svoje sezónne obmedzenia. Je možné, že sa v lete ponuka rozšíri.

„Naozaj som si myslela, že to bude niečo ako na rínku, čiže veľa zeleniny a ovocia. Ale načo mať päť stánkov s rovnakými vecami, keď namiesto toho môžu dať priestor iným obchodníkom. Milo ma prekvapili syry a mäso, kde sme si mohli ochutnať, stánkari sa s nami porozprávali a pomohli pri výbere. Najviac ale zabodovalo korenie, vyskúšala som ho raz na Farmárskych trhoch a určite budem pravidelný zákazník,“ povedala nám spokojná zákazníčka Paulína (43) a ponáhľala sa obzrieť domáce džemy, pri ktorých sa práve uvoľnilo miesto na ochutnávku.

Domáca výroba odrazená v cene

Viacerých negatívne prekvapili ceny produktov. Predajcovia ich zdôvodňujú malovýrobou a zárukou zloženia. V takmer všetkých stánkoch s takýmito produktami ponúkali možnosť ochutnať a rozhodnúť sa tak medzi širokou škálou príchutí.

Tradícia „iných“ trhov, ktoré sa snažia vyhnúť nekalým praktikám predajcov z rínka či mestských trhov, má v podobe Trnavského rínku v našom meste ohromnú podporu. Obyvatelia Trnavy a blízkeho, no v prípade Trnavského rínku i ďalekého okolia, si toto príjemné podujatie veľmi obľúbili.

Práve Trnavská Tržnica ponúka na prvý pohľad podobnú atmosféru. Nájdete tu zeleninu, ovocie, mäso a syry, ale aj domáci med, džem, paštétu, sirup či sajder. Nechýbajú koreniny a čaje a káva. No popri pomerne tradičných trhových produktoch si môžete kúpiť aj kozmetiku a rôzne ručné výrobky. Trnavská Tržnica by mala ponúkať aj špeciálne zamerané trhy na veľké sviatky. Ochutnať zo širokej ponuky aspoň virtuálne môžete prostredníctvom záberov v našej galérii.

Trnavčania sa dočkali otvorenia tržnice
15
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM