Júlia Vargová Samospráva

20 minút zdarma a platba kartou: Primátor avizuje zmeny parkovania v centre

Trnava sa v oblasti automobilov a parkovania vydala cestou udržateľnej mobility mesta a v súčasnosti podniká ďalšie kroky k dosiahnutiu tohto cieľa.

Ilustračný obrázok k článku 20 minút zdarma a platba kartou: Primátor avizuje zmeny parkovania v centre
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Už dávnejšie sa hovorilo o vyhradení niektorých parkovacích miest na krátkodobé bezplatné zastavenie do 20 minút a zjednodušení platieb za parkovanie. V období komunálnych volieb v roku 2018 bolo na pretrase i rezidentské parkovanie v meste a doplnkové benefity.

Zdá sa, že Malý Rím je opäť o krôčik bližšie k svojmu cieľu.

Primátor Trnavy Peter Bročka prostredníctvom svojho profilu na sociálnej sieti Facebook oznámil novinku súvisiacu so zmenami v regulácii parkovania v centre.

„Monitoring krátkodobého parkovania v centre zabezpečia senzory inštalované pod povrchom 16 vybraných parkovacích miest,“ oznámil Peter Bročka.

„Tieto budú slúžiť na bezplatné 20 minútové parkovanie. Je to jeden z krokov prípravy na zmeny v regulácii parkovania v centre,“ vysvetlil primátor.

Trnavu čaká v oblasti parkovania v centre mesta viacero zmien. Peter Bročka na svojom Facebooku spomenul spustenie pol hodinového tarifu, výmenu parkovacích automatov za nové s možnosťou zadávania EČV či platby kartou a online prístup.

Okrem toho uviedol, že finišujú so základnými pravidlami aj pre reguláciu parkovania na sídliskách, o čom sa viac dozvieme už čoskoro.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Primátor avizuje zmeny parkovania v centre
9
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM