Monika Hanigovská Kultúra

Ani v strede týždňa nuda v Trnave nehrozí: Užite si množstvo VÁBIVÝCH podujatí!

Pozrite sa, kam si v Trnave a okolí môžete odskočiť počas týždňa. Možností je viac ako dosť!

Ilustračný obrázok k článku Ani v strede týždňa nuda v Trnave nehrozí: Užite si množstvo VÁBIVÝCH podujatí!
Zdroj: Zaži v Trnave

Že je stred týždňa a všetky zaujímavé podujatia ste už prepásli? Ale kdeže! Ponúkame vám prehľad lákadiel z Trnavy a okolia. Možno si niečo vyberiete aj vy!

Letné prehliadky

každý pracovný deň o 10.00 hod., Mestská veža, Trnava

Zachcelo sa vám histórie mesta alebo by ste ho chceli spoznať akosi ináč? Užite si bezplatné garantované prehliadky. Zážitok umocní sprievodca v historickom kostýme, ktorý návštevníkom ukáže všetky najdôležitejšie dominanty Malého Ríma. Vychutnať si takto mesto nebolo nikdy ľahšie a pohodlnejšie.

Stačí, ak sa postavíte počas augusta v ktorýkoľvek pracovný deň pred Mestskou vežou o 10.00 hodine a pridáte sa k sprievodcovi.

Letné kino

19. augusta o21.00 hod., Nádvorie, Štefánikova 4, Trnava

Skočte si počas leta na film. V Trnave na vás čaká psychologická dráma s názvom Modelár. Príbeh o dvoch kamarátoch, ktorí spoločne založili požičovňu dronov v Prahe, si vychutnáte bezplatne.

Príbeh Elektrárne

19. augusta od 14.00 hod., Elektrárňa Piešťany, Staničná 2334/51

Nenechajte si ujsť zaujímavú komentovanú prehliadku. Návštevníci sa môžu tešiť na pútavé rozprávanie o histórii a fungovaní bývalej obecnej elektrárne, ktorá je zapísaná na zozname národných kultúrnych pamiatok. Informuje o tom organizátor podujatia na stránke elektrarnapies­tany.sk.

Pozor, organizátor však upozorňuje aj na to, že na takúto prehliadku je potrebné sa vopred objednať na tel. čísle 0949 657 193 alebo cez email produkcia@elektrarnapiestany.sk. Vstupné na podujatie: dospelí a deti 5eur, seniori a ZŤP 2 eurá.

Adventura

Do 17. septembra, Mestská knižnica mesta Piešťany

V Piešťanoch sa potešia aj naši najmenší. Tamojšia knižnica pripravila lákavú výstavu bábok, scénických objektov, ilustrácií a drôtených sôch scénografiek Martiny Fintorovej a Martiny Piatkovej.

„Knižnica sa zrazu zmení na palubu lode z inscenácie Adventura Humana alebo ozubené koleso času z Myška nie je líška. Poteší vás drôtený klaun, delfín alebo farebné obrázky. Nebudú chýbať ani fotky a videá z predstavení. Príďte do sveta fantázie,“ pozýva knižnica na svojom webe.

Svadobné šaty

do 15. novembra 2021, Západoslovenské múzeum v Trnave

Nenechajte si ujsť ani nádhernú výstavu ako z iného sveta! Pozrite si kolekciu 38 svadobných šiat zo súkromnej zbierky vyštudovanej etnologičky a vášnivej zberateľky Jany Mládek Rajniakovej. Najstaršie sú z roku 1943.

Ako informuje o tom portál cestovného ruchu pre Trnavu a okolie, najstaršie vystavené svadobné šaty pochádzajú z Košíc a ich nositeľka pani Jurčová sa v nich vydávala v roku 1947. „Zaujímavosťou sú aj viacgeneračné šaty, v ktorých sa vydávala matka a neskôr dcéra.“

Čo sa deje v Trnave a okolí?

Týždeň oblečenia pre dospelých

Do 21. augusta v Baterkárni – komunitnom priestore v centre Trnavy

V tamojšom reuse centre nájdete rozšírenú ponuku oblečenia a doplnkov pre dospelých, z ktorej si môžete odniesť všetky kúsky za symbolické príspevky. Ako to funguje?

„Počas tohto týždňa môžete nepotrebné (no stále funkčné a čisté) oblečenie do reuse centra i prinášať (v max. počte 1 bežná taška). Stačí nás navštíviť kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín. Symbolické príspevky putujú na podporu činnosti centra a občianskeho združenia SaUvedom,“ informujú organizátori na stránke mesta.

Výstava výtvarných diel

Do 31. augusta, Dom hudby M. Schneidera Trnavského, Trnava

Zachcelo sa vám kultúry? Až do konca augusta môžete obdivovať výtvarné diela piešťanských umelcov Alojza Majerníka a Rudolfa Rypáka v Dome hudby M.S. Trnavského.

Viac informácii a ukážky tvorby nájdete aj na webe osvetového strediska v Trnave. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v interiéri budovy. Vstupné na podujatie: 2 eurá.

Organové dní

19. augusta o 19.00 hod., Dom umenia, Piešťany

August praje i fanúšikom klasickej tvorby. V kúpeľnom meste sa rozozvučal medzinárodný festival, ktorý sa predstaví poslucháčom aj počas tohto týždňa.

Stanislav ŠURIN, organ / Slovensko Program: J. Cabanilles, J. S. Bach, F. Mendelssohn, S. Šurin, M. Duruflé. Vstupné na podujatie: 9 eur, no ako však upozorňujú organizátori podujatia, z dôvodu šírenia koronavírusu je potrebné si vopred preveriť, či sa koncert uskutoční.

Mária Čírová

20. augusta o 20.00 hod., Amfiteáter Trnava

Hity známej speváčky sa rozoznejú v našom meste už tento piatok. Koncert je vhodný pre všetky vekové kategórie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM