Júlia Vargová Správy Samospráva

Bikesharingu sa darí: Máj bol rekordný, ľudia chcú viac zdieľaných bicyklov

Napriek daždivému počasiu sa máj v trnavskom bike sharingu prejavil ako úspešný mesiac. Zdieľané bicykle si ľudia vypožičali viac ako 11 000-krát.

Ilustračný obrázok k článku Bikesharingu sa darí: Máj bol rekordný, ľudia chcú viac zdieľaných bicyklov
11
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„Trnavskému bajkšéringu sa darí každý mesiac nie len pritiahnuť stále vyšší počet užívateľov, ale aj umožniť viac a viac jázd,“ informoval primátor Peter Bročka na svojom facebookovom profile.

Primátor sa potešil prekonaniu 10-tisícovej hranice a dodal, že aktuálne systém aktívne využíva viac ako 830 ľudí.

Za máj si ľudia bicykle denne vypožičali v priemere 358-krát. Celkovo bolo zaznamenaných 11 091 výpožičiek pri 829 zákazníkoch, ktorí okúsili zdieľaný bicykel aspoň raz. Priemerná dĺžka výpožičky trvala asi 10 minút.

Od spustenia projektu počet výpožičiek narastá. Pre porovnanie v marci si ľudia bicykle vypožičali 6 469-krát a v apríli 8 898-krát.

V reakcii na primátorov príspevok si ľudia posťažovali, že bicyklov je žalostne málo a v čase, kedy by zrovna nejaký potrebovali, sú k nenájdeniu. Primátor v komentároch podotkol, že získanie nových bicyklov prostredníctvom verejného obstarávania je tak trochu prekážková dráha. Mesto je preto otvorené aj iným firmám, ktoré by mali záujem darovať viac bicyklov či dobíjacích staníc.

Foto: ilustračné

Trnavský bikesharing
11
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM