Aktualizované BTW Správy Samospráva

Bročka o preventívnom testovaní: Nemáme čas, kým sa rozhýbe štát

Trnava ako prvé krajské mesto otestovalo všetkých zamestnancov zariadení sociálnych služieb a mestskej polície na COVID-19

Ilustračný obrázok k článku Bročka o preventívnom testovaní: Nemáme čas, kým sa rozhýbe štát
Zdroj: facebook.com/Peter Bročka

Počas uplynulých dní prešli všetci zamestnanci trnavských zariadení sociálnych služieb i príslušníci Mestskej polície mesta Trnava testovaním na nový koronavírus. Všetky doteraz vykonané testy boli negatívne, výsledky testovania z utorka 21. apríla budú známe najneskôr vo štvrtok. Testovanie sa bude opakovať v týždňových cykloch. Informáciu prinieslo mesto Trnava na svojej webovej stránke.

Kým inde rozprávajú o plánoch, TRNAVA má po dnešku pretestovaných všetkých viac ako 200 našich zamestnancov pracujúcich v sociálnych službách. Rovnako máme ako prví naplánované opätovné testovanie v týždenných intervaloch,“ povedal k testovaniu primátor Peter Bročka.

Testy sme robili vo vlastnej réžii, nečakali sme na pomoc od štátu, pretože čas hrá v tejto situácii kľúčovú rolu. Preventívne opatrenia, ktoré sme podnikli od prvých dní mimoriadnej situácie, sa ukázali byť správne. Zvyšok záleží na zodpovednosti ľudí.

Aktualizácia: kompletné výsledky

Posledné výsledky z testovania oznámil Bročka vo štvrtok večer. „Všetkých 125 zamestnancov Strediska sociálnej starostlivosti malo negatívny výsledok testovania na COVID-19. Takže máme za sebou úspešne prvé kolo preventívneho testovania všetkých zamestnancov mesta pracujúcich v sociálnych službách,“ dodal a poďakoval zúčastneným za starostlivosť o seniorov a dodržiavanie hygieny.

ĎAKUJEM všetkým za ich obetavú starostlivosť o našich seniorov a svedomité dodržiavanie hygienických štandardov.

Prísne opatrenia

Zákaz návštev a sprísnený hygienický režim v Zariadení pre seniorov na Ulici Terézie Vansovej a zariadeniach opatrovateľskej služby na Hospodárskej a Coburgovej ulici platí už od 6. marca. Klienti sa stretávajú len s personálom za sprísnených hygienických pravidiel. Tak sú chránení pred rizikom nákazy pri kontakte s verejnosťou.

Negatívne výsledky testov na ochorenie COVID-19 mali aj všetci príslušníci trnavskej mestskej polície. Okrem samozrejmých hygienických opatrení mestská polícia obmedzila kontakt s verejnosťou v centrále na Trhovej 2 a odložila predvolania občanov na neskoršie obdobie podľa vývinu situácie.

„Teraz musíme vytrvať a pokračovať v opatreniach,“ uzavrel Bročka s vyjadrením viery, že aj ďalšie testovania budú rovnako negatívne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM