BTW Správy Samospráva

Skultúrňujú vnútroblok Zátvor, pribúdajú chodníky aj stromy, GALÉRIA

Prvé z plánovaných 39 stromov už vysadili, pracuje sa na spevnených plochách.

Ilustračný obrázok k článku Skultúrňujú vnútroblok Zátvor, pribúdajú chodníky aj stromy, GALÉRIA
9
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pokračuje na obnove dvora č. 1 na sídlisku Zátvor. „Na mieste vznikne nové ihrisko pre deti vo veku do 6 rokov s originálnymi farebnými hernými prvkami. Nebudú chýbať lavičky s operadlami a stôl s lavicami a tieniaca konštrukcia ani oplotenie. Pribudnú aj spevnené plochy v okolí mobiliáru a dopadové plochy pod hernými prvkami,“ informoval pri naštartovaní prác primátor Peter Bročka.

Niekoľko stromov muselo projektu ustúpiť, obyvatelia priľahlých bytoviek však o chládok nebudú ukrátení. Vo vnútrobloku postupne pribudne 39 nových stromov, prvé z nich už zasadili.

„Hlavným cieľom projektu je kompletne zrevitalizovať obytný priestor, zaviesť opatrenia na zníženie hluku, umiestniť vo vnútrobloku prirodzené krajinné prvky i prvky drobnej architektúry, zazelenať exponované miesta, pričom je samozrejmosťou aj osobitný manažment dažďovej vody,“ je uvedené v dokumente k projektu.

Projekt je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 144 000 eur, pričom celková cena realizácie je 157 000 eur.

Pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, práce na humanizácii dvora č. 1 by podľa Bročku mali skončiť koncom júna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM